Doorstroom naar schakelklas Dalton Het Groene Lyceum

Extra keuzemogelijkheid bij overgang 2e naar 3e klas: Doorstroom naar het Groene Lyceum

Dalton Het Groene Lyceum is de andere route naar het hbo voor leerlingen die ondernemend, nieuwsgierig en onderzoekend zijn en die affiniteit hebben met economie. Het zijn leerlingen die graag leren door ook praktisch te werken.

 

Voor mavo-leerlingen is het mogelijk om ná leerjaar 2 over te stappen naar leerjaar 3 (en vervolgens 4-5-6) van Dalton Het Groene Lyceum. Zij behalen tijdens de opleiding twee diploma’s: vmbo-tl en mbo 4. Daarna zijn zij toelaatbaar tot het hbo.


Interessant voor leerlingen die mogelijk na de het hbo als einddoel hebben

Dit alternatief is interessant voor leerlingen die mogelijk na de mavo via de havo naar het hbo willen gaan. De route via Dalton Het Groene Lyceum duurt even lang, maar biedt leerlingen naast de benodigde theoretische kennis ook bredere ervaring, praktijkgerichte projecten, bedrijfsbezoeken en stageperiodes. Hierdoor is de lesstof een ideale afwisseling tussen theorie en praktijk. Dit komt bovendien het keuzeproces voor een passende vervolgstudie ten goede. Daarnaast wordt binnen Dalton Het Groene Lyceum, net als bij Dalton MAVO, les gegeven volgens de daltonprincipes en wordt 30% van de lestijd in het Engels gegeven.


 

Voor wie is Dalton Het Groene Lyceum een geschikt alternatief?

-  De 6-jarige route is voor leerlingen die voldoende capaciteit hebben om deze twee diploma’s te halen.

-  Er is een positief advies van de docenten van de mavo nodig.

-  Voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde een 6,8 gemiddeld

-  De leerling past in het profiel: belangstelling voor ondernemen, onderzoeken en economie.


Meer informatie over Dalton Het Groene Lyceum is te vinden op de website, in de schoolgids en in de folder. Eventueel kunt u ook contact opnemen met de afdelingscoördinator: Mariëlle van der Maarel mvdmaarel@lentiz.nl