PROFIEL Agro, food, natuur en milieuArbeidsmarkt

Nederland is groot in food en agro, dat weten we in het Westland als geen ander. Omdat de wereldbevolking blijft groeien kan deze branche in de komende 10 jaar verdubbelen. Samen met andere gemeenten en andere belanghebbende partijen werkt de gemeente Westland er hard aan om onze regio wat betreft food en agro wereldwijd op de kaart te zetten. Volop kansen in werkgelegenheid dus!


Ook in watermanagement is Nederland wereldwijd een speler van formaat.


Sites

Naast algemeen oriënterende sites als www.mbostad.nl en www.bekijkjetoekomstnu.nl, is de site www.groenonderwijs.com een aanrader als jouw droombaan in de agrarische sector ligt, of met natuur of milieu te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan:

  • - bloemen- en tuincentra
  • - dierverzorging
  • - paardenhouderij en paardensport
  • - teelttechniek (o.a. sierteelt, voeding en plantgezondheid, fruit-en boomteelt)
  • - de voedingsindustrie (o.a. foodmanager, operator)
  • - milieu
  • - bos- en natuurbeheer


Of kijk eens op www.bloeiendvak.nl (bloemenbranche, tuincentra e.d.)

 

De site www.food4life.nl is opgezet door Lentiz Life College. Wil jij straks een bijdrage leveren aan gezonde, lekkere voeding voor mensen om je heen? Bekijk daar dan eens welke richtingen je bijvoorbeeld zou kunnen kiezen.


 

Groene mbo-opleidingen van Lentiz Onderwijsgroep

Voor veel groene opleidingen in de regio, kun je terecht bij een van de Lentiz scholen. 


Bezoek  www.mbolentiz.nl om via de opleidingszoeker te ontdekken welke mbo-opleiding Lentiz in de buurt aanbiedt die bij jou past!
MBO Westland

Wil je weten welke groen getinte opleidingen er binnen MBO Westland worden verzorgd? Breng dan eens een bezoek aan de site:  www.mbo-westland.nl.


Kans op werk

Tot slot is het verstandig vooraf een beeld te vormen van de kans op werk in een bepaalde sector en of specifiek beroep. Meer informatie hierover vind je op: www.kansopwerk.nl.


Veel succes!