PROFIEL Economie en uniform

Sites

Naast de sites www.mbostad.nl en www.bekijkjetoekomstnu.nl en andere sites die helpen een beeld te krijgen van beroepen, zijn er ook aparte sites te vinden, als je geïnteresseerd ben in een opleiding met economische achtergrond, of in de ict of uniformberoepen als bijv. beveiliger.


Op internet is niet echt een site te vinden die jonge studenten helpt bij de oriëntatie op beroepen binnen deze sector, zoals dat bij de overige sectoren het geval is. Wil je een beter beeld krijgen van de verschillende beroepen in deze sector, ga dan eens www.ecabo.nl. Ecabo is het kennisplatform van deze sector en biedt informatie voor verschillende doelgroepen.


Ook leuk op deze site: de studieroute. Deze tool geeft je informatie over vervolgopleidingen, doorstroommogelijkheden binnen mbo of naar het hbo, arbeidsmarkt en combinatie 

van leren en werken.


Informatie over opleidingen in de ict, kun je bijvoorbeeld vinden op www.loketmboict.nl. Ook de site www.vhto.nl is een bezoekje waard als je geïnteresseerd bent in ict. Daarnaast biedt deze site informatie over opleidingen in bètawetenschap en techniek.


Informatie over scholen en opleidingen op het gebied van Veiligheid & Vakmanschap vind je op www.veva.nl. Deze site biedt informatie over de opleidingsgebieden binnen Defensie: van militair tot zorg en van bouw tot vliegtuigonderhoud. Ook ict is een van de richtingen.


Lentiz economische opleidingen

De Lentiz onderwijsgroep sluit in het opleidingsaanbod sterk aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt in het Westland en de Greenport als geheel. Ontdek het complete aanbod op www.mbolentiz.nl.

 

Hieronder staan een overzicht van onze economische opleidingen op mbo-niveau 3 en 4:


Lentiz Greenport:

  • Bloem & Design
  • Business & Management


Lentiz Maasland:

Outdoor

  • Toerisme en recreatie


Lentiz Life College:

  • Catering


Bezoek  www.mbolentiz.nl om via de opleidingszoeker te ontdekken welke mbo-opleiding Lentiz in de regio aanbiedt die bij jou past!


MBO Westland

Wil je weten welke economische opleidingen er binnen MBO Westland worden verzorgd? Breng dan eens een bezoek aan de site: www.mbo-westland.nl.


Kans op werk

Tot slot is het verstandig vooraf een beeld te vormen van de kans op werk in een bepaalde sector en of specifiek beroep. Meer informatie hierover vind je op  www.kansopwerk.nl.


Veel succes!