PROFIEL Zorg, welzijn en sport

Sites

Naast de sites www.mbostad.nl en www.bekijkjetoekomstnu.nl en andere sites die helpen een beeld te krijgen van bepaalde beroepen, is de site www.youchooz.nl een aanrader als je geïnteresseerd ben in een opleiding in:

- gezondheidszorg

- welzijnswerk

- sport


Door te zoeken op opleidingen of beroepen vind je veel informatie over de opleidingseisen, toelating op vervolgopleidingen, salaris, verwante beroepen etc. 

Daarnaast kun je filmpjes bekijken die je een beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden in een bepaald beroep, en je kunt in contact komen met mensen die het beroep al beoefenen om zo een goed beeld te krijgen van de dagelijkse praktijk! 


Ook is er de site www.zorgenwelzijnplein.nl. Hier vind je alle informatie leren en werken in de zorg in de provincie Zuid-Holland: opleidingen, beroepen, vrijwilligerswerk en organisaties.

 

Alles over werken in een ziekenhuis kom je te weten via www.volgjehart.nl: van de verschillende beroepen tot de opleidingen en leerwerktrajecten die daarbij mogelijk zijn.

Benieuwd of werken in een ziekenhuis bij jou past? Doe de TalentCheck!


Lentiz opleidingen

De Lentiz onderwijsgroep sluit in het opleidingsaanbod sterk aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt in het Westland en de Greenport als geheel. Ontdek het complete aanbod op www.mbolentiz.nl.

 

Hieronder staat een overzicht van onze opleidingen op mbo-niveau 3 en 4 in relatie tot zorg, welzijn en sport:


Lentiz Maasland:

Outdoor

  • Buitensport, sport en recreatie (Activities)


Lentiz Life College:

  • Catering
  • Food & Lifestyle

 

Lentiz Greenport - MBO Westland:

  • Masters of Food


Bezoek  www.mbolentiz.nl om via de opleidingszoeker te ontdekken welke mbo-opleiding Lentiz in de buurt aanbiedt die bij jou past!


MBO Westland

Wil je weten welke opleidingen in zorg en welzijn er binnen MBO Westland worden verzorgd? Breng dan eens een bezoek aan de site:  www.mbo-westland.nl.


Kans op werk

Tot slot is het verstandig vooraf een beeld te vormen van de kans op werk in een bepaalde sector en of specifiek beroep. Meer informatie hierover vind je op www.kansopwerk.nl.


Veel succes!