Websites

Handige algemene, oriënterende sites 

Surfend op internet zal je er achter komen dat er heel veel informatie over opleidingen en beroepen te vinden is. Hieronder staan alvast een aantal links voor je verzameld die de moeite waard kunnen zijn. 


Om te beginnen de site van onze onderwijsorganisatie: www.mbolentiz.nl

Op deze site ontdek je dat Lentiz een verrassend breed opleidingsaanbod heeft in de regio. Op de scholen in Naaldwijk, Maasland en Schiedam vind je onder meer opleidingen tot hovenier, voedingsdeskundige en inspecteur leefomgeving maar ook interieurstylist, toerisme en ondernemer in retail of groothandel en vele andere richtingen.

Zeker een bezoekje waard.

 


De volgende sites bevatten veel aanvullende informatie over beroepen en opleidingen op mbo-niveau en hoger. Sommige sites hebben veel gemeen, maar kunnen allemaal op hun eigen manier of door specifieke informatie van toegevoegde waarde voor je zijn! 


www.mbostad.nl  Initiatief van de overheid. Deze site is handig in alle oriëntatiefases. Het geeft alle algemene informatie over het mbo en duidelijke beroepsbeelden. Je kunt een test doen en op een overzichtelijke manier per sector oriënteren. Daarnaast kun je opleidingen vergelijken (Studie in Cijfers), kans op werk onderzoeken en vind je makkelijk opleidingen die op elkaar lijken, als de ene opleiding het net niet is voor jou. Voor ouders en leerlingen interessant.

 

www.bekijkjetoekomstnu.nl Initiatief van de gemeente Haaglanden. Biedt de mogelijkheid een eigen profiel aan te maken waardoor de zoekmachine relevante informatie geeft over opleidingen, beroepen, stages. Daarnaast is er een onderdeel dat zich specifiek richt op ouders. Inclusief interessetest.

Je vindt hier ook aanvullende informatie, zoals kans op werk, mogelijkheden om door te studeren etc

 

www.TKMST.nl Een site met alles over studiekeuze en oriëntatie. Net als de bovenstaande site kun je hier een eigen profiel aanmaken waarmee de zoekmachine zoveel mogelijk alleen relevante informatie toont.

www.kennisnet.nl Alles over keuzes die er zijn: profiel, MBO (daarnaast ook HBO of WO)

 

www.roc.nl Alle MBO-opleidingen in heel Nederland bij elkaar.

 

www.studiekeuze123.nl Opleidingen en instellingen vergelijken.

www.MBOwijzer.nl Informatie over alle beroepen en opleidingen op MBO-niveau.

www.carrieretijger.nl Veel informatie en inspiratie over beroepsopleidingen, inclusief studie- en beroepskeuzetest. Per beroep informatie over inhoud werkzaamheden, werkgelegenheid en mogelijke stappen in carrière.


www.beroepenkrant.nl Site met filmpjes om een beeld te vormen over beroep, ingedeeld naar 10 beroepsgroepen. Handig als je wel een idee hebt van de richting die je in wilt, maar niet welk specifiek beroep.

www.beroepinbeeld.nl Site met filmpjes over beroepen en informatie over de arbeidsmarkt.

www.stagemarkt.nl Stages en leerbanen bij bedrijven.

www.kansopwerk.nl Geeft inzicht in de kans op werk na afronden van een opleiding.