Dag 1

Dag 1, maandag 12 oktober.


In alle vroegte verzamelden wij bij de school, want om 5:00 zouden we vertrekken. Doordat een aantal mensen de auto niet zo handig geparkeerd hadden werd dat uiteindelijk 5:30, maar dat mocht de pret niet drukken. Vol goede moed vertrok de bus richting Antwerpen, waar we van chauffeur wisselden; Karin werd onze buschauffeur deze week.

Na deze korte stop vertrokken we richting het zuiden van Frankrijk, met onderweg een aantal keer een pauze om even de benen te strekken en te toiletteren. Hoe verder de reis vorderde, hoe mooier deze stopplaatsen werden. Bij de laatste stop, lekker in het zonnetje, werd er zelfs gevoetbald op een grasveldje! De bal ging weer mee de bus in en we vertrokken voor het laatste stuk van de reis.


Op slechts enkele kilometers van onze bestemming vandaan, begaf de TomTom het! Hoe nu?!?!


Gelukkig was een belletje naar Bram genoeg: hij sprong in de auto en binnen vijf minuten was hij bij ons om de bus naar plaats van bestemming te loodsen, zodat we uiteindelijk netjes om 18:00 uur arriveerden bij ons verblijf.


Na het uitladen van de bus en het verdelen van de kamers, konden we aan het eten beginnen. Een grote pan met macaroni en bovendien nog wat kippenbouten boven het kampvuur voor de liefhebbers. Smullen van dit zelf gekookte maaltje!


Na het eten was er tijd om na de lange reis lekker met een kopje thee te ontspannen bij de haard in de woonkamer en samen een spelletje te doen, alvorens de slaapzak in te duiken en te genieten van een welverdiende nachtrust.