afscheid van regisseuse Helene Tabben

Op vrijdag 30 juni om 20.15 uur voert de musicalklas van Lentiz | Floracollege de grote musicalproductie ‘Tillie Uilenspiegel’ op in Westlandtheater de Naald. Een uitvoering met extra lading, want het is tevens het afscheid van regisseuse Helene Tabben. Zij gaat, nadat ze ruim elf jaar de regie van de grote musicals heeft gevoerd, met pensioen.


Helene is sinds 1999 in dienst bij Lentiz | Floracollege als docent beeldende vakken en was betrokken bij de oprichting en organisatie van de kunstklassen. Daarnaast is zij een bekend beeldend kunstenaar. Ze maakt o.a. veel schilderijen, maar ook keramiek, beelden en foto’s. Ze geeft cursussen en workshops in binnen- en buitenland en is als vormgever en regisseuse betrokken bij amateurgezelschappen in het Westland.


Sinds de oprichting van de musicalklas van Lentiz | Floracollege in 2005 regisseerde Helene elf grote theaterproducties. Voor deze producties deed ze ook de totale vormgeving, bestaande uit decor- en kostuumontwerp. Zo ook voor de huidige productie. Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw. Tille Uilenspiegel, dochter van een rijke fabrieksdirecteur ontmoet Anna, een arm straatkind. Ondanks de verschillen in achtergrond worden de twee vriendinnen. Als de ouders van Tillie besluiten om haar naar een kostschool te sturen, loopt ze weg van huis en sluit zich samen met Anna aan bij een groep revueartiesten. Zodra het gezelschap winst maakt, gaat de leider er met de kas vandoor.

Ieder jaar brengt de musicalklas van Lentiz | Floracollege een groot musicalspektakel van hoog niveau. De musicals staan bekend om de combinatie van aansprekende onderwerpen, humor, fantasie en natuurlijk veel muziek en dans. De uitvoering van ‘Tillie Uilenspiegel’ is op vrijdag 30 juni om 20.15 uur in de Grote Zaal van Westlandtheater De Naald, Stokdijkkade 3 in Naaldwijk. De voorstelling duurt ongeveer twee uur en een kwartier, inclusief pauze.
Kijk voor meer informatie over de musical en het reserveren van kaarten op www.floramusical.nl.