leerling Floracollege wint your stage festival

DEN HAAG 19 MEI – De veertienjarige Shauni Kuiper heeft de hoofdprijs gewonnen op het Your Stage Festival, dat op 18 en 19 mei werd gehouden in het Zuiderparktheater in Den Haag.

 


Het Your Stage Festival is de grootste talentenjacht van Nederland voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Schoolbands, musicals, singer-songwriters en dansgroepen van zo’n 25 verschillende middelbare scholen uit de Haagse regio strijden tegen elkaar voor felbegeerde prijzen. De best presterende act van alle categorieën wint de hoofdprijs: een optreden op het grote popfestival Parkpop op 25 juni in Den Haag.

 

Shauni Kuiper, leerlinge van het Floracollege in Naaldwijk, sleepte deze bijzondere hoofdprijs in de wacht. Volgens de jury stak zij met haar zangoptreden met kop en schouders uit boven alle andere deelnemers.

 

Het Floracollege viel nog meer in de prijzen. In de categorie ’Singer-songwriter’ werd Tristan van den Berghen tweede en won daarmee een masterclass. De musicalklas van het Floracollege voerde een viertal nummers uit hun nieuwe musical ‘Tillie Uilenspiegel’ ten tonele en haalde daarmee de tweede plaats in de categorie ‘Musical’

 

Het Floracollege is een erkende Cultuurprofielschool en besteedt in het lesrooster veel tijd aan kunstvakken zoals theater, musical, muziek, maar ook tekenen en handvaardigheid. Deze moeite heeft zich op dit festival dus goed geloond.

 

De hele musical ‘Tillie Uilenspiegel’ – waarin zowel Shauni Kuiper als Tristan van den Berghen meespelen - is van 28 t/m 30 juni zes keer te zien in Westlandtheater De Naald.