Eindexamenexpositie Floracollege in bibliotheek

Leerlingen van de eindexamenklas Beeldende Vakken exposeren hun eindexamenwerkstukken in Bibliotheek Westland in Naaldwijk.

 

Het Lentiz Floracollege in Naaldwijk is een erkende cultuurprofielschool. Dit betekent niet alleen dat kunst en cultuur er hoog in het vaandel staan, maar ook dat er op hoog niveau wordt lesgegeven in vakken als beeldende kunst, muziek en drama. Zo is het op deze school ook mogelijk om Beeldende Vakken als extra eindexamenvak te kiezen. De leerlingen die dat hebben gedaan stellen vanaf 13 mei hun eindexamenwerk tentoon. Voorafgaand aan het Centraal Schriftelijk Eindexamen moeten die leerlingen namelijk ook een praktijkexamen afleggen. Dit jaar was daarvoor het thema ‘Beweging’. Op zeer uiteenlopende wijze hebben de kandidaten uiting gegeven van hun ideeën bij dit thema met tekeningen, schilderijen en installaties.

De tentoonstelling behelst verder werk van de kunstleerlingen die volgend jaar examen gaan doen.

 

Op vrijdag 13 mei om 19.00 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door de bekende Westlandse kunstenaar Paul Kerrebijn. De tentoonstelling daarna nog te zien tot ……. en is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Sint Martinusstraat in Naaldwijk.