Uit het Fair Trade beoordelingsrapport

Het Geuzencollege draagt de voorbeeldfunctie die zij hebben waardig en dragen graag uit dat zij fairtrade producten gebruiken en belangrijk vinden. Het is duidelijk dat de keuze voor fairtrade door het Geuzencollege een positief effect heeft voor Vlaardingen. Het assortiment fairtrade producten in een groothandel is uitgebreid, waardoor het voor andere partijen laagdrempeliger wordt om fairtrade aan te schaffen. De stuurgroep vindt het bewonderenswaardig dat de school dit effect heeft weten te bewerkstelligen.

 

De stuurgroep van de Fairtrade Gemeente campagne is erg onder de indruk van de hoeveelheid en diversiteit van fairtrade producten die de school gebruikt. Ook richting eigen personeel, ouders van leerlingen en andere basisscholen laten zij duidelijk zien dat zij achter eerlijke handel staan. Het thema fairtrade staat tijdens diverse gelegenheden centraal, van ontbijt tot kerstpakket.

 

Fairtrade Gemeente wil de inspanningen van de leerlingen, docenten, medewerkers en andere betrokkenen graag belonen met de titel Fairtrade School. De stuurgroep weet dat het Geuzencollege deze titel met trots zal dragen. Jullie gaven zelf al aan dat hij jullie dagelijks zal herinneren aan het belang van aandacht voor eerlijke handel. Want door het kopen en gebruiken van fairtrade producten werken we aan de verbetering van de leefomstandigheden van de boeren en producenten in ontwikkelingslanden. De uitdaging voor het Geuzencollege is dan ook het enthousiasme vast te houden en ook in de toekomst allerlei gelegenheden aan te grijpen om dit belangrijke thema op een creatieve manier onder de aandacht te blijven brengen.

 

Terug