Maatschappelijke stage


 
  
  
  
  
  
 

 
Wat is maatschappelijke stage:

Maatschappelijke stage is hetzelfde als vrijwilligerswerk. Door deze stage maak je, tijdens je middelbare schooltijd, kennis met verschillende groepen en organisaties.
Je wordt uitgedaagd om je in te zetten voor je leefomgeving en voor je medemens.  Maatschappelijke stage is een hele mooie manier om buiten de school iets te leren.

 

Waarom is MAS belangrijk?

Als school willen wij jou, als jongere, graag meer betrekken bij de maatschappij en je bewust maken van de positieve invloed die jij kunt hebben op je directe omgeving.
Met maatschappelijke stage leer je die omgeving op een andere manier kennen en leer je hoe je (onbetaald) een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij.
Je moet het zien als een stukje persoonlijke ontwikkeling in maatschappelijke betrokkenheid. Het bereidt je voor op je latere rol in de maatschappij.

 

Wat is de duur van de stage?

Op het Geuzencollege zijn alle leerlingen verplicht om tenminste 30 uur maatschappelijke stage te lopen. Deze uren hoeven niet in één jaar behaald te worden. Dat mag verdeeld worden over leerjaar 1 en 2. 

Aan het eind van het tweede leerjaar moet de maatschappelijke stage afgerond zijn. Je hebt dus 2 jaar de tijd om die 30 uur te halen. Dit is ook een goede voorbereiding op het derde en het vierde leerjaar, want dan ga je aan de slag met beroepsstages.

 

Wat is het verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsstage?

De maatschappelijke stage is een vorm van vrijwilligerswerk. Het gaat daarbij vooral om de vraag: wat kan ik betekenen voor de ander, voor de maatschappij? 


De beroepsstage heeft te maken met je toekomstige beroep. Daarbij leer je ondervinden welke baan bij jou past en hoe je later je geld wilt verdienen.