Stressreductietraining

AANMELDING STRESSREDUCTIETRAINING
 
In januari starten voor verschillende doelgroepen weer stressreductietrainingen.
Aanmelden kan via de mentor.
 
Algemene informatie:


Voor wie:

1. Examenleerlingen:

voor kandidaten die meer dan “normale”spanning ervaren voor tentamens of examens. Voor leerlingen die door die spanning minder presteren dan ze zouden kunnen. Voor hen die willen leren hoe ze met het teveel aan spanning kunnen omgaan en die bereid zijn daar tijd en energie in te steken.

2. Niet-examenleerlingen:

Klas 1-2 en klas 3-4-5:  voor leerlingen die gevoelens van faalangst ervaren: ze hebben de stof onder de knie, maar op het moment van presteren “komt er niet uit wat erin zit”. De leerling blokkeert door een teveel aan spanning.


 
De training: 

Zes bijeenkomsten van vijf kwartier, na schooltijd, op ’t Groen, in een groep van max. acht leerlingen. Data in januari en februari in overleg met de groep. Er worden in overleg twee zogenaamde terugkomafspraken gemaakt na afloop van de training. 

Inhoud: klein beetje theorie als achtergrondinformatie: wat is faalangst en waar komt het vandaan? G-denken: jezelf leren betrappen op onhandige, onware Gedachten en deze bewust omzetten in helpende Gedachten. Gebruik van Emwave, een digitaal stressreductieprogramma; aanleren van ontspanningstechnieken om grip te krijgen op emoties als angst en onrust. 

Trainer: De training wordt gegeven door mevr. L.H. Vermeulen, zorgcoördinator en leerlingbegeleider.


 
Wat wordt van de leerling verwacht bij deelname

Inschrijven betekent in ieder geval de 1e keer komen.  Na de eerste training besluit de leerling of hij door gaat.

Bij “ja” wordt van de leerling verwacht dat hij alle trainingsdagen komt, dus óók (juist!) als hij het druk heeft. 

Een positieve inzet: De trainer leert de verschillende technieken aan. Het is aan de leerling ermee te oefenen, ook  in de periode tussen twee trainingen in. Dit kost niet meer dan ca. 10 minuten per dag, maar moet wel gebeuren wil de training zin hebben!.


 
Aanmelden:


Via de mentor. Hij bespreekt de oorzaak van de mogelijke faalangst met leerling én ouders. Indien hij adviseert tot deelname, meldt hij aan bij de zorgcoördinator.