MAS Vacatures

De maatschappelijke stage (MAS) vindt plaats bij maatschappelijke organisaties en -projecten die niet gericht zijn op het maken van winst, in bijvoorbeeld zorg, welzijn, sport, cultuur of natuur. 

Maar je kan bijvoorbeeld ook zelf iets vinden buiten een organisatie om, bijvoorbeeld  boodschappen doen voor een oude buurvrouw of een gezin helpen dat tijdelijk hulp nodig heeft, of het kinderfeestje organiseren van je neefje of nichtje.

Soms heeft een winstgevend bedrijf ook een maatschappelijk project en dan kan je er wel stage lopen.

Een goede vuistregel is: als jij het werk doet van iemand die er betaald voor zou worden, is het geen goede stageplek.

 

Het is niet altijd makkelijk om een stageplek te vinden en daar helpt je MAS-coördinator graag bij door het geven van tips, ideeën, en advies en het organiseren van de MAS-informatieavond en MAS-markt op donderdag 4 oktober 2018.

Soms krijgen wij ook aanvragen en die sturen wij dan naar je toe, en we beantwoorden je vragen. Maar het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om een stageplek te vinden. 

 

Op http://www.ikbengeweldig.nl/MAS/test kun je een quiz doen om te testen welke maatschappelijke stage bij je past, dus dat is een goede eerste stap.

Kijk ook eens op de website voor vrijwilligerswerk die de gemeente Vlaardingen speciaal voor jullie heeft gemaakt:  https://vacaturebanksvv.adsysco.nl

 

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om zelf een organisatie te zoeken die niet op deze site staat. Leuk juist, er is zoveel vrijwilligerswerk!

 

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het vinden van een stageplek? Kom dan op donderdagochtend naar kamer 300 of stuur je vraag naar ons:

idvries@lentiz.nl voor leerlingen van M2

lpranger@lentiz.nl voor leerlingen van H3 en V3