Docent Duits (m/v)

Vacaturenummer: GVP-2018-12-3
Publicatiedatum:  5-12-2018


Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Lentiz biedt onderwijs aan in voltijd,  deeltijdopleidingen en in de vorm van contractactiviteiten. De ontwikkeling  van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel Lentiz onderwijsgroep bestaat in totaal uit 11 scholen. Het onderwijs binnen Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij iedere onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft.

Voor het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen zoeken wij een:

Docent Duits (m/v)

Tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast dienstverband

Ingangsdatum: per 01-01-2019 of na verlopen opzegtermijn andere school 
Werktijdfactor: 0,2 – 1,0 fte
 


Het Groen van Prinstererlyceum is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met afdelingen voor mavo, havo en vwo. Het is een gecertificeerde, senior-tto school en biedt versterkt talenonderwijs aan op de mavo en tweetalig onderwijs op havo- en vwo-niveau. Belangrijke speerpunten zijn daarnaast Bèta-onderwijs, cultuur en sport. In augustus 2017 zijn we gestart met het flexrooster. Met dit rooster is er veel tijd voor individuele begeleiding van leerlingen. Leerlingen volgen drie of vier vakken per dag, in blokken van 80 minuten. Na elke les is er een pauze. Voor en na het volgen van de lessen is er tijd om huiswerk te maken.


De school telt ± 1000 leerlingen en ± 100 personeelsleden. Het is een school die sterk in de regio is geworteld. En waarbij kwaliteit van onderwijs en resultaten hoge prioriteit hebben. De kernwaarden van de school zijn: open – warm – doelgericht – energiek. Wij zijn een school waarin we leerlingen en personeel uitdagen en stimuleren te groeien. Meer informatie over het Groen van Prinstererlyceum? Kijk dan op: https://www.lentiz.nl/groen-van-prinstererlyceum.


Voor onze mooie school in Vlaardingen zijn wij op zoek naar een 1e graad docent(e) Duits. Deze vacature ontstaat vanwege het vertrek van een collega. De vacature is tot het einde van dit schooljaar met uitzicht op een vaste aanstelling.


Functiebeschrijving:
De vacature betreft een volledige baan (1fte) en omvat enkele uren in de onderbouw vwo en alle uren in de bovenbouw vwo alsmede enkele uren in de onderbouw en bovenbouw havo (i.e. twee derde klassen vwo, een vierde klas vwo, twee vijfde klassen vwo , twee examenklassen vwo, een derde klas havo en een vierde klas havo).
De vakgroep bestaat uit drie zeer enthousiaste docenten die het onderwijs op een eigentijdse en professionele wijze vormgeven. Dit zorgt ervoor dat Duits een populair vak is binnen onze school. We zoeken een collega die een professionele kijk heeft op het vak Duits binnen het VWO onderwijs en met passie voor Duits de leerlingen kan motiveren. De nieuwe collega zal deel gaan uitmaken van het vwo team.


Functie-eisen:
• 1e graad onderwijsbevoegdheid (eventueel 2e graad met ervaring bovenbouw) voor het vak Duits of in een 
  afrondende fase van de opleiding;
• Affiniteit met het onderwijs van havo-vwo;
• Kennis van didactische methoden en technieken;
• Vaardigheid in het motiveren van leerlingen en het opzetten van een leerplannen;
• Vaardigheid in het inspelen op veranderende onderwijsvragen.


Competenties:
• Onderwijskundige wendbaarheid;
• Pedagogische wendbaarheid;
• Onderwijskundig vernieuwend;
• Betrokkenheid;
• Flexibiliteit.


Arbeidsvoorwaarden:
• CAO-VO is van toepassing, inschaling conform ervaring LC of LD.


Er kan ook gesolliciteerd worden op een gedeelte van de uren. We beseffen dat beginnen op een school midden in een schooljaar een grote stap is. Toch nodigen wij u van harte uit voor een gesprek, ook als u interesse heeft om in het schooljaar 2019/20 te beginnen.


Heeft u belangstelling voor deze functie? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Jordi van der Poel, teamleider vwo Lentiz | Groen van Prinstererlyceum 010-435 7000 (jvdpoel01@lentiz.nl)


Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verheijen, HRM adviseur 06 – 38960044, mverheijen@lentiz.nl. 


Reageren
U kunt solliciteren via onderstaand formulier - stuur uw CV mee als bijlage of per email naar jvdpoel01@lentiz.nl.

Wij ontvangen uw sollicitatie graag uiterlijk vrijdag 14 december 2018.


sollicitatieformulier