Ervaren teamleider havo

Vacaturenummer: GVP-2018- september-02
Publicatiedatum: 21 september 2018


De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep bestaat in totaal uit 11 unieke scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft.


Voor Het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen zoeken wij per 1 februari 2019 een:

Ervaren teamleider havo

Werktijdfactor 0,8 – 1,0 fte
Salarisschaal: 13 (cao – VO)


Het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met afdelingen voor mavo, havo en vwo (inclusief gymnasium). Het is een gecertificeerde senior – tto school. In augustus 2017 is de school gestart met het Flexrooster. De school telt ruim 900 leerlingen en ± 95 personeelsleden. Elke afdeling heeft een eigen integraal verantwoordelijke teamleider. De drie teamleiders vormen samen met de directeur de schoolleiding. De school is op zoek naar een onderwijskundig sterke, daadkrachtige en coachende teamleider. U gaat werken op een mooie school die sterk in ontwikkeling is en waar u een uitdaging vindt in het verder vormgeven van de ingezette cultuur- en organisatieverandering. Kwaliteit van onderwijs en resultaten hebben de komende jaren hoge prioriteit. De havo – afdeling, met ongeveer 30 collega’s, bestaat uit ongeveer 425 leerlingen.


De kernwaarden van de school zijn: open – warm – doelgericht – energiek. We streven naar een school waarin we leerlingen en personeel uitdagen en stimuleren te groeien. Voor meer informatie over de school kunt u terecht op de site: https://www.lentiz.nl/groen-van-prinstererlyceum.


Taakomschrijving
De teamleider geeft leiding aan onderwijskundige ontwikkelingen, is eerstverantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling en draagt zorg voor de gesprekkencyclus van het team. Ook krijgt de teamleider de verantwoordelijkheid over enkele vaksecties. Daarnaast speelt de teamleider als lid van de schoolleiding een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze school. Er is ondersteuning rondom leerlingenzaken van twee coördinatoren.


Functie-eisen
U beschikt over een hbo-/academisch niveau en heeft leidinggevende capaciteiten. Als teamleider bent u in staat planmatig te werken. U spreekt de collega’s aan op de eigen verantwoordelijkheid om de voortgang te waarborgen. U bent een warme persoonlijkheid die kan inspireren en ook durft te confronteren.


Uw profiel/competenties in enkele kernwoorden
Ervaren.
Daadkrachtig.
Pro – actief.
Sturend en coachend.
Communicatief vaardig.
Verbindend.
Inspirerend.
Onderwijskundig leiderschap.
Pedagogische visie.
Grote affiniteit met tto-onderwijs


Procedure
De benoemingsadviescommissie bestaat uit de directeur van het Lentiz │ Groen van Prinstererlyceum, een teamleider van dezelfde school, een lid van de MR, de manager HRM, een coördinator van de Havo afdeling en een docent uit het betreffende team.


De procedure bestaat uit twee gesprekken en een assessment. Op basis van de brievenselectie wordt een aantal kandidaten uitgenodigd voor het eerste gesprek. Voor het tweede gesprek zal de kandidaat een thuisopdracht ontvangen.


Een interne kandidaat krijgt een tijdelijke benoeming in deze functie voor de periode van 1 jaar met een terugkeerrecht naar de oude functie binnen de school aan het einde van het jaar.


Heeft u belangstelling voor deze functie? De heer H. Chambone, directeur van het Lentiz │ Groen van Prinstererlyceum (010 -  4357000 of hchambone01@lentiz.nl) geeft u graag meer inlichtingen over deze vacature.


Voor informatie over arbeidsvoorwaarden of voor het aanvragen van een sollicitatiepakket kunt u contact opnemen met Hanneke Visser, manager HRM Lentiz onderwijsgroep (010 – 434 99 25 of hvisser@lentiz.nl).


Belangrijke data:
Sluitingstermijn:  8 oktober 2018
Brievenselectie:   9 oktober 2018
De eerste gespreksronde: in de week van 15 oktober 2018
De tweede gespreksronde:  in de week van 22 oktober 2018 – herfstvakantie
Assessment:   mogelijk zaterdag 27 oktober 2018


Reageren
Richt uw sollicitatie aan Hanneke Visser (manager HRM), Postbus 3040, 3130 CA Vlaardingen of stuur een e-mail naar sollicitatie@lentiz.nl. Vermeld bij de sollicitatie als referentie: team-GvP.