Oriëntatie en begeleiding binnen Het Groene Lyceum

Onze leerlingen verlaten Dalton Het Groene Lyceum met een mavo-diploma én een mbo niveau 4-diploma. Dit diploma biedt toegang tot het hbo.
 
Het maken van een goede studiekeuze wordt binnen school begeleid, maar wees u er als ouder/verzorger van bewust dat  u een nog grotere rol spelen. U kent uw kind het beste!
Samen en met anderen over de keuze te praten, helpt een duidelijk beeld te krijgen als het gaat om:

·         Wat zijn mijn kwaliteiten?

·         Wat kan ik al?

·         Wat wil ik?
Hoe beter een kind zichzelf kent, hoe beter de keuze zal aansluiten bij wat hem/haar past en interesseert. Ken je iemand die een beroep heeft waar jouw interesse naar uitgaat? Vraag hem/haar dan eens of het ook bij jou zou passen. 
 

 

 

Al vanaf het eerste leerjaar werken we met leerlingen actief aan hun zelfbeeld en beroepsbeelden. Naast de lessen LLB (leren loopbaan burgerschap) in de bovenbouw, voeren mentoren groeps- en individuele gesprekken met hun mentorleerlingen. Ook is de decaan binnen school beschikbaar om vragen te beantwoorden en te helpen tot een goede, passende keuze te komen. 

 

 

Om een goede keuze te kunnen maken is het tot slot belangrijk om tijdig op onderzoek uit te gaan: bezoek open dagen en spreek daar met docenten en studenten. Ga naar verschillende scholen, ook al weet je welke opleiding je wilt volgen. De school zelf kan een groot verschil maken. Op bijvoorbeeld www.studiekeuze123.nl kun je precies zien welke hoge scholen de studie aanbieden.  
  

 

 

 

 

                                                                                                                             Bron: www.studiekeuzemaken.nl

 

De overheidssite www.startstuderen.nl is een overzichtelijk informatiepunt van websites die voor scholieren en studenten die moeten kiezen van belang kunnen zijn. 

 

De websites van de hbo-scholen zelf bieden specifieke informatie over o.a. de inhoud van opleidingen die zij aanbieden.