Oriënteren via internet

Oriënteren via internet


Er zijn op internet sites te vinden die helpen bij de oriëntatie op hbo-opleidingen. Ik heb hiervan een kleine selectie gemaakt.


Informatie over begrippen in het hbo, een stappenplan en veel meer, is te vinden op www.studiekeuze123.nl
  
De overheidssite www.startstuderen.nl is een overzichtelijk informatiepunt van websites die voor scholieren en studenten die moeten kiezen van belang kunnen zijn.

 

De site www.kiesjestudie.nl is verbonden aan de jaarlijks uitgegeven Keuzegids. Op de site kun je op verschillende manieren naar studies zoeken bijv. op basis van studierichting/vakgebied, instelling of bachelor.


www.studeermeteenplan.nl is tot stand gekomen in samenwerking met diverse belanghebbenden zoals de scholieren- en studentenbonden, Studiekeuze123, De Vereniging van Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders (VvSL) en de Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders (NVS-NVL).

 

De websites van de hbo-scholen zelf bieden specifieke informatie over o.a. de inhoud van opleidingen die zij aanbieden en waarin zij zich mogelijk onderscheiden van andere aanbieders van die specifieke opleiding. 

 

www.tkmst.nl  en www.hbostart.nl  voorzien in informatie over alle hbo-opleidingen, locaties, open dagen, interessetests en vaak ook over de kans op werk.
 
Wil je meer weten over een specifiek beroep, ga dan eens naar  www.carrieretijger.nl of www.kansopwerk.nl  
En voor beroepen in de richting van zorg, welzijn en sport: www.youchooz.nl   
Filmpjes van technische beroepen vind je op: www.techniekinbeeld.nl