Eigen tempo en niveau

Wij vinden elke leerling uniek. Iedere leerling heeft zijn eigen ambities en talenten. Het onderwijs bij ons op school is zo ingericht dat jij op je eigen tempo en niveau kunt leren.


Jij staat bij Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum centraal. Samen met je coach ga je op een persoonlijke reis. In meerdere gesprekken kijk je naar je leerdoelen en leerproces en kies je het leertraject dat bij jou past. Zo stippelen jullie samen een uitdagende route uit waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.


Het past goed bij ons daltononderwijs om jou zelf te laten nadenken hoe je iets wilt leren en hoe snel je door de leerstof heen wilt.


Trede- en themavakken


Bij Het Groene Lyceum volg je trede- en themavakken. Bij tredevakken, bijvoorbeeld Nederlands, Engels en wiskunde, ga je op je eigen tempo door de leerstof heen. Per vak kijk je samen met je coach naar jouw mogelijkheden om steeds een trede hoger te komen.

Bij themavakken, bijvoorbeeld geschiedenis en aardrijkskunde, ligt de periode waarin je aan een thema werkt vast. Wel kun je zelf bepalen hoe snel en met hoeveel diepgang je aan dit thema werkt.


Hoe werkt dat nu precies?


Stel dat je eindtoets over het onderwerp voeding gaat. Je kunt zelf kiezen op welke manier je hiervoor wilt leren. Bijvoorbeeld door een paar filmpjes te bekijken, een stuk tekst met vragen te beantwoorden of zelf een filmpje te maken voor je klasgenoten. Natuurlijk geeft ook de docent uitleg over het onderwerp en kun je vragen stellen. Maar misschien leer jij wel het beste door met een opdracht op onderzoek uit te gaan. Je kunt zelf kiezen wat jij een fijne manier vindt om te leren. En welke manier je ook kiest, je komt altijd bij het einddoel.


Binnen Dalton Het Groene Lyceum zijn er ook vakken die op reguliere middelbare scholen niet gegeven worden.


O&O

Onderzoeken en Ondernemen is een vak waarbij de leerling werkt aan zijn vaardigheden, door allerlei opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten vallen binnen de thema's van dat leerjaar en zijn verbonden aan schoolvakken, actualiteit en de maatschappij.


PSO

Bij Praktische Sector Oriëntatie gaan de leerlingen op bezoek op locaties, komen er gastsprekers en gaan de leerlingen in de les aan de slag met beroepen en arbeidsoriëntatie. Je maakt kennis met bedrijven en sectoren waarin je later kunt gaan werken. Dit is een goede voorbereiding op de stages die je gaat lopen.


Overige vakken

Leerlingen op Dalton Het Groene Lyceum krijgen vanaf leerjaar 1 het vak economie. In leerjaar 2 wordt Duits en natuurkunde onderwezen. Frans wordt als keuzevak aangeboden, daar lees je hier meer over.