Deutsch macht Spaß op het Reviuslyceum!

Eind maart was het dan zover. Het Reviuslyceum kreeg bezoek van een knaloranje BMW met de tekst: ´Mach mit!´. Dit bezoek was bedoeld voor de leerlingen uit de derde klas. Zij zullen binnenkort hun vakkenpakket, oftewel hun profiel kiezen en vanuit de sectie Duits was er het initiatief om nog eens duidelijk te laten zien wat je met Duits allemaal kunt en dat het zeer zeker voor de toekomst een heel belangrijke taal is.

Niet alleen op het Revius vragen we meer aandacht voor de Duitse taal, dit gebeurt ook op landelijk gebied. De ´Actiegroep Duits´ heeft dit jaar in samenwerking met het Goethe-Institut en de Duits-Nederlandse Kamer van Koophandel allerlei initiatieven op poten gezet om dit te kunnen doen. De Mach-Mit-Mobil is er hier eén van. Twee Duitse vakdidactici verzorgen in overleg met de docenten Duits een aantal lessen, waarin kennis van de taal en kennis van het land op een andere manier aan de orde komen. 

Het bezoekje was een daverend succes! De leerlingen werden in groepjes aan het werk gezet en moesten verschillende opdrachten maken om daarna een puzzel op te kunnen lossen. Het was soms wel even wennen dat de twee gastdocenten alleen maar Duits spraken. Maar dat wende gelukkig snel en in no-time was iedereen aan het werk gezet. In het groepje dat per klas de meeste punten gescoord had, kreeg elke deelnemer een feloranje T-shirt. Voor de anderen was er een leuk presentje. Daarna werden er nog een aantal foto’s gemaakt en was het einde van een alternatief uurtje Duitse les alweer aangebroken. De reacties waren uiterst positief en het enthousiasme van de leerlingen was enorm. Een bezoek dat niet zo snel vergeten zal worden en zeer zeker de moeite waard is om voor volgend jaar weer op het programma te zetten!