Drukbezochte Open Avond Reviuslyceum

Ruim tweehonderd toekomstige brugklassers bezochten afgelopen donderdagavond de Open Avond van Lentiz | Reviuslyceum. Eerder in de week konden zij in minilesjes al even ‘snuffelen’ aan de school. Tijdens de Open Avond kregen de leerlingen en hun ouders voorlichting over de verschillende vakken en mogelijkheden op deze havo/vwo-school in Maassluis. 

Er was een speurtocht uitgezet om de school te verkennen en onderweg konden bezoekers kennismaken met de verschillende vakken. In sommige lokalen werd vakinhoud in een quiz gepresenteerd. Bij de vakken biologie en scheikunde griezelden bezoekers bij het ontleden van een schapenhart of het maken van slijmachtige substanties. En in het aardrijkskundelokaal konden toekomstige brugklassers met een iPad en QR-codes opdrachtjes uitvoeren waardoor ze uiteindelijk bij de vertrouwde atlas uitkwamen.

Comeniusklas

Leerlingen met een vwo-advies die houden van een extra uitdaging konden hun hart ophalen bij de Comeniusklas. Voor deze leerlingen is op het Reviuslyceum een ruimte ingericht waar zij bijvoorbeeld leren ontwerpen en programmeren met Mind Storms van Lego robot, of hun ruimtelijk inzicht ontwikkelen met een constructiespel als Tom Tect 1000.

Internationalisering

Natuurlijk was ook het onderwerp internationalisering duidelijk zichtbaar op de Open Avond van deze ELOS-school. Leerlingen en ouders wilden alles weten over uitwisselingsprojecten, het versterkte talenonderwijs, ELOS (Europa als leeromgeving Op Scholen) en het vak EIO (Europese en Internationale Oriëntatie).
Daarnaast zet de school zich in voor projecten van Edukans, een organisatie die zich richt op het verbeteren van onderwijs in ontwikkelingslanden. Leerlingen verkochten zelfgemaakte lekkernijen om hiervoor geld op te halen. Bovendien is Mikki Ibeawuchi, een 3 havo-leerling van het Reviuslyceum, naar Malawi vertrokken om daar verslag te doen van de omstandigheden en het onderwijs op een lokale school.


Inschrijfdagen

Na deze Open Avond volgen in maart de inschrijfdagen. Op woensdag 15 maart en donderdag 16 maart kunnen leerlingen met een geschikt basisschooladvies zich, samen met hun ouders, komen inschrijven. Meer informatie is te vinden op www.lentiz.nl/reviuslyceum.