Guus Molenaar van basisschool De Driemaster winnaar van het Reviusdictee!

Bekijk de foto's van deze avond op deze fotopagina.


Op woensdagavond 6 juni jl. vond de 4e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal van het Reviuslyceum plaats. De spellingfanaten uit groep 7 van diverse basisscholen uit Maassluis en omgeving streden om de felbegeerde spellingtrofee.  De meegekomen aanhang mocht voor spek en bonen meedoen.

Het dictee was een bewerking van de fabel van Jean de la Fontaine over de ijdele raaf en slijmbal vos. De moraal van de fabel was dat niet iedereen altijd het beste met je voor heeft. Kijk dus uit voor vleierij! De vos in de fabel prees de raaf die een stuk Edammer kaas in zijn bek had, voor zijn mooie, zwarte verenpracht en zijn fantastische zangkwaliteiten. De raaf was zo onder de indruk van al deze complimenten dat hij meteen in gezang uitbarstte. Het gevolg laat zich raden: het stuk kaas viel uit zijn bek en de sluwe vos stal de kaas

Na de correctie van het dictee volgde de uitslag. Guus Molenaar (basisschool De Driemaster) was de winnaar met slechts 6 fouten. Op de plaatsen 2 en 3 eindigden respectievelijk Brecht van der Meer (IKC Ichtus) met 11 fouten en Anne Pronk (De Driemaster) met 12 fouten. Ook de leerlingen die buiten de prijzen vielen, hadden het moeilijke dictee verrassend goed gemaakt, hoewel de meeste moeite hadden met het woordje ‘chic’.

De deelnemende basisscholen waren: IKC Ichtus, Daltonschool De Schutse, Prinses Christinaschool, De Driemaster, CBS De Groene Hoek, De Groene Oase en IKC Prins Willem Alexanderschool. De organisatie van het Groot Dictee hoopt volgend jaar op nog meer deelnemende scholen.