Leerlingen Reviuslyceum bij Meet & Greet met André Kuipers!

Op donderdag 20 september hebben ESA- astronaut André Kuipers met zijn mede- astronauten Oleg Kononenko en Don Pettit het project Ruimteschip Aarde afgesloten in NEMO, Amsterdam. Als winnaars van dit project, mochten tien leerlingen van de Comeniusklas van het Reviuslyceum, nu V2a, langskomen om de heren te ontmoeten en persoonlijk een vraag te stellen over de missie.


Onder luid gejoel werden de tien uitverkorenen uitgezwaaid door de sportieve achterblijvers van de klas. Na een voorspoedige reis kregen we in NEMO een speciaal T- shirt en uitleg over het programma van die middag. Vervolgens mocht iedereen even rondkijken in het Science Center. Op Deck 1 zou een kettingreactie plaatsvinden, geactiveerd door André Kuipers en zijn kornuiten… als echte filmsterren kwamen zij, veel te laat, op.


Maar het was het wachten wel waard. Het is toch wel heel bijzonder om ze dan ineens in het echt te zien! Daarna, tijdens het besloten gedeelte, mochten Daan Wijnhorst en Julia van Buuren hun vraag stellen. Een beetje zenuwachtig word je dan toch wel. Was het niet van die drie helden, dan toch wel van alle pers eromheen. André benadrukte dat hij blij was met de resultaten van Ruimteschip Aarde, volgens hem komt er een hele lichting slimme wetenschappers en ingenieurs aan in de toekomst.

 

Na afloop mocht iedereen nog met de astronauten op de foto en alhoewel de organisator nadrukkelijk had verzocht geen handtekeningen te vragen, liepen al mijn tien leerlingen, tevreden glimlachend, met een originele handtekening op het T-shirt, de deur uit!

 

Mocht u nog meer willen zien van deze bijeenklomst kijkt u dan bij www.ruimteschipaarde.nl/ruimtelog
Namens het Reviuslyceum: Judith Aardse.