Leerlingen Reviuslyceum winnaar regiofinale Lego League!


Drie groepen leerlingen afkomstig uit de Comeniusklassen in de onderbouw van Lentiz | Reviuslyceum in Maassluis hebben in december meegedaan aan de voorrondes van de First Lego League (FLL). Dit is een wedstrijd waarin jongeren tussen de 9 en 15 jaar worden uitgedaagd om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Beneluxfinale

Team BioBots, bestaande uit Amber Cuiipers (14) en Nino de Heer (13) uit klas 3, en Vera van Klink (13), Nick van Luijck (13), Eline Monster (13) en Irene Roeleven (13) uit klas 2, werd ‘Overal Winner’ van de regiofinale en gingen ook nog eens met de ‘Robotprestatie Award’ naar huis. Het team zal op 4 februari met 49 andere teams uit de gehele Benelux strijden voor de felbegeerde Champion’s award. Dit jaar hopen de BioBots ook bij de Beneluxfinale met een prijs naar huis te gaan of zelfs te worden uitgezonden naar één van de twee Europese wedstrijden. Over deelname aan de World Cup kan dit piepjonge team vooralsnog alleen nog maar dromen!

Robotica opleidingsruimte

Na vijf jaar deelname aan de FLL, waarbij het Reviuslyceum maar liefst zes verschillende prijzen in de wacht sleepte, wordt het succes dit jaar gevierd met de komst van een opleidingsruimte waarin de Lego-bak een vaste plek zal krijgen. Deze ruimte zal grotendeels door sponsors worden bekostigd en biedt niet alleen de huidige en toekomstige Comeniusleerlingen ontwikkelingskansen. Ook geïnteresseerde leerlingen in de overige onderbouwklassen en leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de omringende scholen voor primair onderwijs zullen in de toekomst onder begeleiding van Comeniusleerlingen gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die de nieuwe opleidingsruimte te bieden heeft.

Onderzoek

De First Lego League is meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen een jaarlijks thema een eigen onderzoek uit. Team BioBots koos dit jaar voor onderzoek naar antibioticaresistentie bij de mens door de preventieve toevoeging van antibiotica aan kippenvoer. In Nederland wordt dit medicijn nog maar zelden aan kippenvoer toegevoegd, maar in de rest van de wereld is dit een veelvoorkomend probleem. Team BioBots ontwikkelde daarom een kippenvoer waarmee de weerstand van kippen op natuurlijke wijze wordt verhoogd.