LENthon startsein halve finale,

Op weg naar een klimaatinnovatieve Lentiz onderwijsgroep


 Klimaat(verandering) is inmiddels een veelbesproken onderwerp. Ook bij Lentiz. Daarom is LENthon in het leven geroepen; dé klimaatinnovatie challenge voor vo’ers en mbo’ers (van 10 oktober ’17 t/m 19 april ’18). Op 9 februari jl. pitchen 7 teams hun klimaatinnovaties voor een leefbare, schone, duurzame en sociale leeromgeving aan het Management Team (MT) van de Lentiz onderwijsgroep. Dit is een grote stap richting de LENthon finale op 19 april a.s.

 

De kunst van pitchen

Elk team krijgt vijf minuten om hun idee te pitchen aan en vragen te beantwoorden van het publiek. De kunst is om een boodschap af te leveren die blijft hangen en om de gunst van het publiek te winnen. Dat de teams de afgelopen maanden hard hebben gewerkt, blijkt uit de overtuigende pitches. Het publiek klapt enthousiast, gevolgd met een positieve buzz in de zaal.

"Een fantastische ochtend met zeer leuke klimaatinnovaties. Ik vind dat de leerlingen in de Boot Camp goed hebben leren presenteren" - Rick van Dam, Raad van Bestuur Lentiz

 

Een schat aan klimaatinnovaties

De ideeën zijn heel divers; van kraansensoren, een aansprekende watertap, duurzame solar chargers, een zelfgebouwde “driveloader” voor op de fiets tot afvalverzamelaars met statiegeld. Elk pitchteam brengt wel iets ‘spraakmakends’ in; een onderzoek, een nagebouwde machine, een testopstelling, feiten etc. Alle ideeën zijn gericht op het oplossen van een klimaatuitdaging binnen de eigen school.

"Ik ben ontzettend onder de indruk hoe inventief onze leerlingen met elkaar tot praktische oplossingen zijn gekomen. Complimenten!" - Gert Kant, Raad van Bestuur Lentiz

 

De voorlopige uitslag

Natuurlijk vinden de teams het spannend om te pitchen. Maar als het er eenmaal op zit, zijn de leerlingen vooral heel blij en trots. Als alle pitches geweest zijn, is het tijd om te stemmen. Deze uitslag telt voor 50% mee, de andere 50% komt van de 'Likes' op FB.

 

De voorlopige uitslag is als volgt:
1. Dalton Mavo & Het Groene Lyceum met de "driveloader"

2. Groen van Prinstererlyceum met de sensoren voor kranen
3. Reviuslyceum met duurzame solar chargers 
4. Geuzencollege en VMBO Maassluis (zij hebben evenveel punten en delen de 4e plaats)

 

“We vonden het heel leuk en hebben er veel van geleerd. We vonden dat het heel goed is gegaan.” – Dalton Mavo & Het Groene Lyceum

 

Stemmingmakerij

Met de stemming van de directeuren, teamleiders, stafmanagers en de Raad van Bestuur van de Lentiz onderwijsgroep is de halve finale van de LENthon van start gegaan. De video’s van de pitches staan op de LENthon Facebookpagina. Iedereen - leerlingen, leraren, ouders, familie en vrienden – mag ‘Liken’ tot en met 23 februari 2018 (12 uur).

 

Kom ook in actie!

Check out de video-pitches en steun je favoriete klimaatinnovatie met jouw stem op https://www.facebook.com/Lenthon1/