Maassluise Early Learners presenteren zich bij Reviuslyceum

 

Nog maar kort geleden was er weer een groep Early Learners te gast bij het Reviuslyceum. Daar vonden de presentaties plaats van wat men de laatste weken geleerd had tijdens de speciale lessen. Early Learners zijn leerlingen van groep 8 die klaar zijn met de leerstof en op deze uitdagende wijze kennismaken met het voortgezet onderwijs. Ze zijn een aantal keren op bezoek geweest bij het Reviuslyceum en kregen les in verschillende vakken. De opkomst van ouders was erg goed en dat stimuleerde de learners enorm.


Zo kwamen we bij aardrijkskunde van alles te weten over vulkanisme en om dat duidelijk te maken werd de wereld vergeleken met een gekookt ei.Dat werd doorgesneden en zo kon je als het ware mooi de aardkern zien. Bij science leerden we vooral dat veiligheid enorm belangrijk is en dat je dus een veiligheidsbril op moet zetten en bij brand onder de douche moet springen. Ook leerden we over andere blustechnieken en de branddriehoek. De labjas was bovendien erg mooi.  Bij tekenen ging het over stillevens. Wat is een stilleven? Wat is compositie? We kregen uitleg over voor- en zijaanzicht.
Bij Frans leerden we een kort dialoogje met daarin vragen als “Hoe heet je en Hoe oud ben je?” Ook hadden we het over vader, moeder, broer en zus, oom en tante met hun leeftijd.  Het oude Egypte kwam aan de orde bij geschiedenis. De mensen woonden langs de Nijl en ze bouwden piramides. Daar begroeven ze ook hun doden in en die graven noemde men mastabagraven. Ook kon je op een animatiefilmpje zien hoe ze obelisken bouwden en hoe ze die zonder hijskraan rechtop konden krijgen.  Bij Lichamelijke Opvoeding werd er geklommen op de klimwand. Hier leerden we dat je met klimmen enorm op veiligheid moet letten en dat je vooral bij het zekeren verantwoordelijk voor je klimmaten bent.
Het Engelse alfabet kregen we voorgeschoteld en we deden een opdracht over de family tree.
Bij wiskunde maakten we kennis met verschillende ruimtefiguren zoals prisma, balk, piramide, kubus en kegel. Daarna werden de zijvlakken en ribben van een kubus nader bekeken en 3D-projecties van  een kubus afgemaakt op een werkblad.


Aan het einde van de bijeenkomst kregen alle Early Learners een certificaat uitgereikt waar ze vreselijk trots op zijn. Met dank aan de enthousiaste leerlingen en de organiserende docenten van het Reviuslyceum kan de school terugkijken op een geslaagd project. En handig om te weten; op donderdag 21 februari 2013 van 19.00-20.00 zijn er weer presentaties van de Revius Early Learners. '


Ben jij een leerling die goed kan leren en ervan houdt de uitdaging aan te gaan?
Kom dan naar de Voorlichtingsavond over de Comeniusklas op dinsdag 11 december.
Geef je op voor donderdag 6 december via reviuslyceum@lentiz.nl en vertel met hoeveel personen je komt.