Nieuwe internationaliseringsprojecten bij Reviuslyceum

Bij het Reviuslyceum zijn er weer enkele internationale projecten opgestart.

Aan het project "Across the Curriculum Towards Sustainability" doen buiten het Reviuslyceum nog drie scholen mee nl. een school uit Linköping - Zweden, een school uit Hatvan - Hongarije (de zusterstad van Maassluis!) en Alès - Frankrijk.

 Bij dit project gaat men onderzoeken hoe "duurzaamheid" (in al zijn facetten) in het onderwijs van deze vier scholen geïmplementeerd kan gaan worden.

Twee docenten nl. mevrouw Verhaar en dhr. Groen zijn onlangs in Frankrijk geweest om voorbereidingen te treffen en plannen te maken. Over een periode van twee jaar zullen zij met een aantal leerlingen genoemde scholen bezoeken en natuurlijk de leerlingen uit het buitenland hier ontvangen.

 

 

Op 17 oktober zijn  24 leerlingen olv. Mevrouw Silos naar het Europees Parlement in Straatsburg geweest waar zij deelnamen aan Euroscola, een bijeenkomst van zo'n 600 scholieren uit verschillende EU landen. Op basis van een sollicitatiebrief werden onze leerlingen uitgekozen om mee te gaan naar Straatsburg. In het Frans, Engels, Duits en Spaans gingen de leerlingen in gesprek met elkaar over onderwerpen als de toekomst van de EU, Europese verkiezingen, duurzaamheid in de EU en vraagstukken rondom migratie en integratie. Ook nam iedereen deel aan Eurogame en het groepje waar Petra Heyboer in zat won de wedstrijd. Haar groep kreeg een medaille. Onze leerlingen voelden zich net echte politici in de grote vergaderzaal van het Europees parlement. Een fantastische ervaring rijker reisden ze weer terug naar Maassluis.