Samenwerking Lentiz Reviuslyceum en Lyceo

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en ook dit jaar verzorgt Lyceo de naschoolse huiswerkbegeleiding op het Lentiz Reviuslyceum. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Misschien heeft u al eerder over ons gehoord of twijfelt u om uw kind in te schrijven. Daarom voor u nog even op een rijtje: wie is Lyceo en wat doen we?


Even voorstellen…

Namens Lyceo stel ik me graag aan u voor. Ik ben Rossa Helms en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de Lyceo-vestiging. Ik ontmoet u graag op één van de ouderavonden die vanuit de school worden georganiseerd, maar u kunt uiteraard ook langskomen of een afspraak met mij maken.

 

Effectiever huiswerk maken

Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers. Lyceo biedt twee, drie, of vier dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14.00 uur tot 18.00 uur. Dagen en tijden uiteraard in overleg.

 

Moeilijke vakken worden weer leuk met Bijles

Heeft uw kind moeite met een schoolvak of loopt hij/zij achter met de lesstof? Nog even alles op alles zetten voor één bepaald vak? Dan kunnen bijlessen uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijgt de leerling 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij/zij moeite mee heeft. De leerling krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert.

 

Begeleiding van Lyceo in het kort

Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Wij werken samen met het Lentiz Reviuslyceum en hebben regelmatig contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

 

Vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden en/of heeft u vragen over een van onze diensten, schroom dan niet contact op te nemen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.lyceo.nl. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06-83703996 en per e-mail via: rossa.helms@lyceo.nl. Tevens is er de mogelijkheid om een vrijblijvend gesprek aan te vragen.