Sterre Verboon wint dicteewedstrijd ReviuslyceumVierentwintig deelnemers van scholen uit Maassluis en omstreken streden om het kampioenschap. Dit jaar was het thema van het dictee ‘Hans en Grietje’, een sprookje dat bij alle kandidaten wel bekend was. Tijdens de eerste spellingronde kwamen er al allerlei lastige woorden aan bod, zoals ‘verorberden’, ‘cipressen’, ‘jus d’orange’ en ‘junkfood’. Niet alleen de kandidaten wisten af en toe niet hoe ze een woord moesten spellen, ook voor de ouders, die voor spek en bonen meededen, was het niet altijd even makkelijk. Je kon de hersenen horen kraken! In de pauze kon iedereen genieten van prachtige muziek van Reviusleerlingen.


De tweede ronde was niet makkelijker dan de eerste. Na de tweede ronde werden de dictees razendsnel nagekeken door de spellingcommissie die uit leerlingen van het Reviuslyceum bestond. De drie kinderen die het minste aantal fouten hadden gemaakt kregen een prijs: de derde plaats was voor Rody van Baalen van de Phanta Rei en de tweede plaats voor Yara Fahry van de Kardinaal Alfrinkschool.


De uiteindelijke winnares van het Groot Dictee der Nederlandse Taal was Sterre Verboon van de Groene Oase. Zij mocht de felbegeerde beker in ontvangst nemen. Het was een geslaagde avond. Hopelijk doen er volgend jaar nog meer leerlingen mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal van het Reviuslyceum.


Geschreven door: Anniek Rodenburg, klas C3A, Reviuslyceum