Drive loader op de tweede plek

Het Hele Westland

Het Hele Westland, 25 april 2018, Naaldwijk - Donderdag 19 april vond in Vlaardingen op het stafbureau van Lentiz Onderwijsgroep de finale van LENthon plaats, de klimaatinnovatie challenge voor vo'ers en mbo'ers. Het team van Lentiz Dalton MAVO & Het Groene Lyceum uit Naaldwijk heeft de tweede plaats gehaald.


Stef Kroes, Sander Jordaan, Timothy Strik, Alicia Verhagen en Kristy Gerritse hadden een 'driveloader' uitgevonden. Dat is een apparaat waarmee je tijdens het fietsen je mobiele telefoon kunt opladen.


Tijdens de halve finale bleek dit team online de meeste stemmen te hebben binnen gesleept en in combinatie met stemmen van de directie mochten Stef, Sander, Timothy, Alicia en Kristy naar de finale.


Tijdens de finale op 19 april hadden vijf teams de mogelijkheid om de jury nogmaals te overtuigen van hun product. Het team van Lentiz Dalton gaf een enthousiaste presentatie, heeft veel getest en kon daarom ook een testmodel via een 3D printer laten zien. Volgens de jury draagt de 'driveloader' bij aan CO2 besparing en aan de veiligheid van leerlingen.


De eerste plaats was voor Het Groen van Prinstererlyceum te Vlaardingen die een plan presenteerden om de school van waterbesparende kranen te voorzien.