Examenkandidaten in Westland scoren prima

AD Westland

AD Westland, Rianne de Zeeuw 16 juni 2017 - De Westlandse middelbare scholieren zijn tevreden over de eerste eindexamenuitslagen. Alle directeuren verwachten dat na herexamens zo'n 96 tot 98 procent geslaagd zal zijn.


Van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum zijn 179 van de 196 leerlingen in één keer geslaagd. Dat leverde een slagingspercentage op van 91 procent. Nog 14 scholieren kunnen in de tweede rondje hun papiertje halen. Drie leerlingen zijn definitief gezakt. Trots is de school op de klas die Het Groene Lyceum doet. Alle 33 leerlingen zijn namelijk in één keer geslaagd.
"Dat zijn intelligente kinderen", zegt directeur Frans van der Sman. "Zij doen een mbo- en vmbo-opleiding tegelijkertijd." Hij verwacht dat het slagingspercentage van Dalton MAVO & Het Groene Lyceum 97 tot 98 procent zal zijn. Ter vergelijking: het landelijke slagingspercentage was vorig jaar 92,7 procent.

De resultaten bij Dalton MAVO vallen tot nu toe één procent lager uit dan vorig jaar. Maar volgens de directeur is het moeilijk vergelijken. "De examens van dit jaar zijn weer anders. Zo vallen de uitslagen van vakken Nederlands en Engels anders uit omdat er dit jaar voor het eerst alleen maar op leesvaardigheid is getest. Dan komen kinderen met dyslexie in de problemen. Dat vind ik een zorgelijke ontwikkeling."