Les als een tijger

Groot Westland

Groot Westland, 18 april 2018 Naaldwijk - Dinsdag 10 en woensdag 11 april brachten 26 leerlingen en 6 docenten wat zij al maandenlang achter de schermen aan het repeteren waren tot uitvoering in het Daltontheater in Naaldwijk.


De opkomst was groot, wat resulteerde in een bomvolle zaal waar extra stoelen bijgezet moesten worden. Al sinds november oefende de toneelgroep onder leiding van twee docenten van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum voor de voorstelling 'Ga in mijn schoenen staan'.


Het stuk, wat zich afspeelt op school en waar leerlingen de rol van docent spelen en andersom, is voor het eerst door de twee docenten geheel zelf geschreven. Met herkenbare situaties die zo uit het dagelijkse schoolleven overgenomen zijn. De gesprekken tijdens de lunch in de docentenkamer, de ouderavond, het gezin en de klas: het kwam allemaal langs. Want waarom gedraagt voorbeeld leerling Isabel zich opeens zo vreemd? Waar komen de ordeproblemen van Margriet, oude rot in het docentenvak, toch vandaan? En hoe lukt het stagiair Pieter om eindelijk de baas te worden in de klas en de wind eronder te krijgen?


Ook nu weer was er veel (meezing-)muziek zoals het nummer 'Les als een tijger' op de muziek van 'Eye of the tiger' en een eigen versie over te veel appen en vloggen op de muziek van 'Wa-wa-waanzinning gedroomd'.


De toneelgroep is een mengelmoes van leerlingen die al jaren meedoen en zich goed hebben ontwikkeld en leerlingen uit leerjaar 1 die op deze manier hun eigen stappen maken en tijdens het toneelproces flink groeien. Dit belooft veel goeds voor nieuwe voorstellingen in april 2019!