Leerlingen vmbo LIFE College gaan Weddenschap aan met acteur Lennart Timmermans!

Eva Kuijpers

Op woensdag 1 november (11:15-12:15) gaf acteur Lennart Timmermans (bekend van televisieserie Spangas) op het Lentiz | LIFE College in Schiedam de aftrap van "De Weddenschap": een landelijke actie, waarin vmbo scholen met elkaar een weddenschap aangaan wie in een half jaar tijd de meeste boeken leest.

Lentiz | LIFE College, school voor vmbo en mbo in Schiedam, was met nog twee andere scholen in het land uitgekozen om De Weddenschap feestelijk af te trappen. Samen met alle andere deelnemende scholen in Nederland strijdt het LIFE College om de Weddenschapstrofee. Daarnaast krijgt de winnende school bezoek van een schrijver naar keuze. Individuele leerlingen kunnen ook mooie prijzen winnen, zoals een bioscoopbon, een dagje Drievliet of een i-pad.
   
Acteur Lennart Timmermans daagde leerlingen van het vmbo van het LIFE College uit om het komende halfjaar zo veel mogelijk boeken te gaan lezen. Lennart gaf niet alleen het startsein voor De Weddenschap; hij zal de komende maanden ook de rol van coach op zich nemen. Op 30 april wordt gekeken welke school het meest heeft gelezen.   

De Weddenschap is een initiatief van Stichting Leren Lezen en heeft als doel om leerlingen van vmbo-scholen op een leuke manier uit te dagen meer te lezen. Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest, een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Lentiz | LIFE College gaat met volle overtuiging De Weddenschap aan. De school werkt heel nauw samen met De Bibliotheek Schiedam. Er is zelfs een vestiging van deze bibliotheek in de school, om het lezen van boeken zo laagdrempelig mogelijk te maken voor leerlingen.