Scholieren langs de deuren voor maatschappelijke stage

Groot Westland - 8 november 2017

Groot Westland, 8 november 2017, Naaldwijk - Dinsdagavond 31 oktober is het collectief Westland Woont Duurzaam samen met 8 leerlingen van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum voor een flyeractie op pad gegaan. In een viertal wijken zijn de leerlingen onder leiding van Richard Beeloo en gewapend met een tas met een veiligheidshesje, lampje en sticker en natuurlijk de flyers de deuren langs geweest.


Westland Woont Duurzaam is een initiatief van Westlandse ondernemers in samenwerking met gemeente Westland. Het doel van deze campagne is om inwoners van het Westland, kern Naaldwijk, bewust te maken van de mogelijkheden hun woning te verduurzamen. Bij Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum worden leerlingen bewust gemaakt van het belang van vrijwilligerswerk en wordt er van de leerlingen verwacht dat zij meerdere maatschappelijke stages lopen.


Om 18.45 uur verzamelden de leerlingen bij sporthal de Pijl in Naaldwijk. Hier kregen zij door middel van een informatieblad uitleg over het doel van de flyeractie en werden de leerlingen in groepjes van twee verdeeld. Samen met een begeleider gingen zij de wijken in om de flyers over het verduurzamen van een woning te verspreiden. Na afloop werd de stage voor de leerlingen geëvalueerd en geconcludeerd dat een samenwerking in de toekomst zeker weer mogelijk is.