Scholieren repeteren voor nieuw toneelstuk

Groot Westland

Naaldwijk - Bij Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum is het toewerken naar een toneelstuk een jaarlijks terugkerend evenement. Leerlingen en leraren die samen een toneelstuk voorbereiden, dat is op zich al bijzonder. Maar als dat toneelstuk zich dan ook nog afspeelt op een school en de leerlingen de rol van docent spelen en andersom, wordt het helemaal speciaal. Vorige week zijn 28 leerlingen gestart met de eerste repetitie.


Met 'Ga in mijn schoenen staan' brengt Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum volgend jaar april een stuk op de planken waarin alles wordt omgedraaid en niets is wat het lijkt. Want waarom gedraagt voorbeeld leerling Isabel zich opeens zo vreemd en is ze zo stil? Waar komen de ordeproblemen van Margriet, oude rot in het docentenvak, toch vandaag? En hoe lukt het stagiair Pieter om eindelijk de baas te worden in de klas en de wind eronder te krijgen?


Na de romantische en sprookjesachtige Midzomernachtsdroom van Shakespeare en een knotsgekke moderne versie van een Griekse tragedie, komt Lentiz | Dalton dit jaar met een heel nieuw stuk. Met herkenbare situaties die zo uit het leven lijken te zijn gegrepen.


Op 10 en 11 april staan de leerlingen samen met hun docenten in het Daltontheater. Tot die tijd repeteert de groep wekelijks onder leiding van twee docenten. De kaartverkoop start in maart 2018.