Outdoor Activities

Algemeen

Na het afronden van deze opleiding werk je als (hoofd)instructeur bij een buitensportcentrum, kun je buitenlandexcursies begeleiden, werken bij evenementen bureaus, op campings of in recreatie gebieden. Na de niveau 4 opleiding kan je ook doorstromen naar het HBO.  
  

 

Wat kan ik verwachten? 
 

In leerjaar 1 ligt de focus op het aanleren van de basisvaardigheden van de buitensport. Je leert over kanoën, klimmen, mountainbiken,  boogschieten en hike & oriëntatie. Je krijgt lessen over instructiegeven, trainingsleer, leidinggeven, gedrag van groepen en je past dit meteen toe in de praktijk. Niveau 3 en 4 hebben dan samen les.

Daarnaast krijg je les over het inrichten en onderhoud van natuur en leefomgeving. Je leert hoe je daar het beste activiteiten kan organiseren voor jong en oud. Ook staat EHBO op het programma.

Je gaat in het najaar naar de Belgische Ardennen voor een week hike, oriëntatie en survival. Je eerste stage is het blok voor de zomervakantie zodat dit aansluit op een potentiele stageplek in de zomer.

In leerjaar 2 organiseer jij de Ardennenweek voor de eerstejaars en ga je aan het einde van het schooljaar naar Frankrijk om te klimmen, kajakken en raften.

In leerjaar 3 ga je nog één keer naar Frankrijk om je eindniveau te halen en specialisaties af te ronden.

Elke winter wordt er een sneeuwsportweek georganiseerd ter voorbereiding om je voor te bereiden op werken in het winterseizoen.

 

Naast de beroepsgerichte vakken wordt gedurende de hele opleiding aandacht besteed aan algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, exact en burgerschap en rekenen.
 
Behalve de lessen op school is ook de BPV (stage) een belangrijk onderdeel van jouw opleiding. Hier ben je ongeveer 40% van je opleidingstijd mee bezig. Beroepshandelingen oefen je tijdens de BPV.
Daarnaast worden ook de praktijkexamens (Proeve van Bekwaamheid) afgenomen op BPV-bedrijven.

Stages zijn mogelijk in zowel het binnen- als buitenland.

 

 

 


Interesse?

 

Bezoek onze open dagen of neem contact op met de administratie van het Lentiz MBO Maasland (010-5910499).

 

 

Naar boven


Outdoor Activities Niveau 3 BOL

Mbo-opleiding:
Niveau 3 BOL            Vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie

 

Na de basis in leerjaar 1 volgt een lintstage van 15 weken waar je onderhoud en terreinbeheer moet uitvoeren. Je sluit deze stage af met de Proeve van Bekwaamheid terreinonderhoud.

In het stage blok voor de zomervakantie ben je bezig met gastheerschap op een buitensportbedrijf en volgt de verdieping in de buitensport.

In het derde leerjaar leg je de  PVB Outdoor Animator af en vindt een specialisatie plaats in 2 buitensporten. Je sluit dit af met een stage dit in de praktijk toepast. Je laatste Proeve van Bekwaamheid is het organiseren van een evenement.

Beroepseisen

Als buitensport instructeur doe jij het voorbereidende werk

Geef je Instructies aan groepen

Ben je verantwoordelijkheid voor het programma, tijdsplanning en taakverdeling

Ben je in het bezit van een EHBO diploma

Stuur je assistenten aan

Doe jij het onderhoud aan materiaal en terrein

 

Interesse?

 

Bezoek onze open dagen of neem contact op met de administratie van het Lentiz MBO Maasland (010-5910499).

 

 

Naar boven


Outdoor Activities Niveau 4 BOL

Mbo-opleiding:
Niveau 4 BOL           Allround coördinator/instructeur buitensport
  
Na de basis in leerjaar 1 volgt een lintstage van 15 weken waaraan een PVB management gekoppeld is. Je sluit dit grote project af met een presentatie van je inrichtings- beleids- of beheersplan. Voor de zomer heb je weer een stage waar je kunt kiezen om naar het buitenland te gaan. Tijdens deze stage krijg je steeds meer leidinggevende taken.

In het derde leerjaar leg je de  PVB Outdoor Animator af en vindt een specialisatie plaats in 2 buitensporten. Je sluit dit af met een stage waar je dit moet afronden. Je laatste Proeve van Bekwaamheid is het organiseren van een groot evenement.

 

Beroepseisen

Je bent hoofdverantwoordelijke bij evenementen en activiteiten

Je maakt werkplanningen voor werknemers en je regelt het onderhoud

Je handelt adequaat bij noodprocedures en incidenten

Je controleert en begeleid instructeurs

Je bent in het bezit van een EHBO diploma

 

Interesse?

Bezoek onze open dagen of neem contact op met de administratie van het Lentiz MBO Maasland (010-5910499).

 

 

Naar boven


Extra informatie

Lentiz MBO Outdoor Activities is aangesloten bij het Sportsinstitute Europe en de Vereniging van Buitensport Ondernemers Nederland (VeBon)

Daarnaast zijn de docenten gecertificeerd NKBV-instructeur (klimmen en bergsport), NKB  instructeur (kajak) en IRF-instructeur (rafting).

 

  

 

Naar boven


Aanmelden

Om je in te schrijven kun je de volgende links volgen:


Outdoor Activities Niveau 3

Outdoor Activities Niveau 4
Naar boven


Facebook

Volg deze geweldige opleiding ook op Facebook om op de hoogte te blijven.Naar boven