RSS

RSS geeft je de laatste nieuwtjes en wijzigingen van je favoriete sites door. Dit bespaart tijd, want je hoeft niet meer al je favoriete sites langs om te zien of er wat leuks op staat. De laatste wijzigingen kun je lezen in je RSS-lezer. Voorbeelden van RSS-lezers zijn Gmail en Yahoo.

 

Door je op een RSS-feed te abonneren kan je in één programma meerdere actuele internetpagina's in een enkel scherm bijhouden. De laatste koppen en een gedeelte van de tekst van je favoriete sites worden overzichtelijk verzameld, en je kiest zelf welke artikelen je helemaal wilt lezen. Mis dus niets meer met de Reviuslyceum RSS-feed.

Gewoonlijk wordt een pagina op het internet getoond met een mooie presentatie en omgeven door navigatie en advertenties. Met RSS wordt er hiervan een ruwe versie geleverd met alleen de hoofdlijnen en een link naar de echte pagina. Gegevens van de website worden hiermee omgezet in een formaat waarmee andere sites of programma's deze informatie automatisch in hun eigen omgeving kunnen tonen. 

Reviuslyceum nieuws RSS