Digitalisering

Vorm en inhoud van het onderwijs veranderen door de opkomst van nieuwe technologieën. De uitspraak ‘ICT is maar een middel’ gaat echter voorbij aan de drijvende kracht van ICT op belangrijke ontwikkelingen in de maatschappij.

 

De kernfuncties van het onderwijs in het algemeen en de strategische kernwaarden van het Reviuslyceum zijn onverminderd belangrijk. Leren is echter niet alleen informatie opnemen, toepassen en betekenis geven. Ook ‘leren hoe te leren’ is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. ICT brengt grote veranderingen in de benaderingen van leren en is dus meer dan alleen een middel, het is een drijvende kracht achter het ontwikkelen van didactiek en pedagogiek. Op het Reviuslyceum zijn we bewust bezig met deze ontwikkeling.

  

Het werken met een tablet heeft een zeer positieve invloed op de personalisatie en differentiatie van het onderwijs. Daarom vragen wij alle brugklassers om een tablet - liefst iPad - aan te schaffen voor schoolgebruik. Lees er alles over hieronder of op de speciale website.

 

Klik op de afbeelding om het pdf-bestand te openen.