Lentiz | Floracollege gaat samenwerken met professionele musicalschool

Lentiz | Floracollege gaat samenwerken met professionele musicalschool

Lentiz | Floracollege in Naaldwijk gaat de komende drie jaar intensief samenwerken met de NME foundation in Den Haag. Dit is een professionele opleiding die bestaat uit een musicalschool voor kinderen van 6 tot 18 jaar en een mbo-opleiding tot musicalartiest, de Dutch Academie of Performing Arts in samenwerking met ROC Mondriaan. Het Floracollege heeft hiervoor een subsidie gekregen uit het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De NME foundation gaat op diverse manieren lessen en workshops verzorgen op het Floracollege. Daarbij wordt een doorlopende leerlijn voor het vak musical gerealiseerd, speciaal voor talentvolle leerlingen die zich hierin willen specialiseren. De musicalklas wordt op het gebied van stemvorming ondersteund door een zangdocent en koorzang. Er komen musicalworkshops voor alle leerlingen uit de onderbouw en uiteraard wordt er gezamenlijk gewerkt aan optredens en voorstellingen. Een aantal docenten van het Floracollege gaat een professionaliseringstraject voor theatervormgeving volgen, zodat het aanbod aan cultuurprogrammering nog verder kan worden ontwikkeld.

Musical is belangrijk op het Floracollege. Al 15 jaar voert de school grote musicals op, die met en vooral door de leerlingen worden gespeeld en geproduceerd. Daarbij zorgen leerlingen niet alleen zelf voor dans, zang en spel, maar ook voor de decors, de kostuums en de theatertechniek. Inmiddels zijn er al bijna 30 verschillende musicals gespeeld, die allemaal speciaal door het Floracollege zijn geschreven. Een van de hoogtepunten was de Engelstalige musical Xenophobia die in 2019 samen met leerlingen van vier andere Europese scholen werd opgevoerd in Westlandtheater de Naald.

De nieuwe samenwerking draagt bij aan een creatieve toekomst voor de leerlingen van het Floracollege. Het feestelijke startschot vond afgelopen maandag 12 oktober plaats in Westlandtheater de Naald, waarbij tegelijk het 15-jarige bestaan van de musicalklas van het Floracollege is gevierd. WOS-tv heeft van de optredens die de studenten van de DAPA en leerlingen van het Floracollege hebben gegeven tv-opnames gemaakt. Deze zijn uitgezonden door de WOS-tv en hier te bekijken.

Terug naar het nieuwsoverzicht