18 mei 2017

Jiska Taal nieuwe jeugddijkgraaf van Delfland

Strategische partner in de regio

De 14-jarige Jiska Taal is verkozen tot opvolger van Tim van Marrewijk, de huidige jeugddijkgraaf van Delfland. Jiska zit in 4vwo van Lentiz | Reviuslyceum in Maassluis. Lentiz onderwijsgroep en Delfland werken samen in deze verkiezing om jongeren te betrekken bij waterbeheer. Vijf gemotiveerde leerlingen waren in de race voor de plek van jeugddijkgraaf van Delfland. De jury koos de 14-jarige Jiska vanwege haar enthousiasme, betrokkenheid en creatieve ideeën. De jury bestond uit dijkgraaf Michiel van Haersma Buma, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentiz onderwijsgroep, Gert Kant en de huidige jeugddijkgraaf, Tim van Marrewijk.

Jongeren betrekken
De jeugddijkgraaf is de jeugdvertegenwoordiger van het hoogheemraadschap van Delfland. Een van de dingen waar Jiska zich voor gaat inzetten is het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Hierover gaat ze Delfland adviseren. Daarnaast gaat ze op pad met het nationale jeugdwaterschapbestuur, bezoekt ze verschillende waterprojecten en is actief betrokken bij activiteiten voor jongeren. De andere kandidaten die hebben meegedaan aan de verkiezing blijven ook betrokken bij Delfland.

Educatieprogramma Delfland
De verkiezing van de jeugddijkgraaf van Delfland is een mooi voorbeeld van een samenwerking in de regio. Delfland hecht er belang aan dat jongeren weten wat er dagelijks wordt gedaan om veilig te kunnen werken en wonen in ons laaggelegen land. Welke partijen hieraan werken, wat de kansen zijn voor de toekomst in de watersector en welke uitdagingen er liggen op het gebied van klimaatverandering. Delfland heeft hiervoor verschillende educatieprogramma’s.