24 mei 2017

Samenwerking Lentiz | LIFE College, Techniek College Rotterdam en infrasector

Onderwijs, Strategische partner in de regio

Kansen voor jongeren creëren in de infrasector. Dat was het hoofdmotto tijdens de opening van het Zuid-Holland Infra Park (ZIP) in Schiedam-Oost op zaterdag 20 mei, de Dag van de Bouw. In het bijzijn van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland en de Schiedamse wethouders Alexander van Steenderen en Mario Stam werd het startsein gegeven voor een doorlopende leerlijn voor leerlingen van het vmbo van Lentiz | LIFE College naar een mbo-opleiding op het gebied van infra bij het Techniek College Rotterdam. De leerlijn wordt gefaciliteerd door SPG Infra. Het Techniek College Rotterdam, SPG Infra en Lentiz | LIFE College werken samen aan de doorlopende leerlijn omdat er in de infrasector veel werkgelegenheid is en een grote behoefte bestaat aan vakmensen. Leerlingen van het vmbo van LIFE College krijgen nu de mogelijkheid om via de doorlopende leerlijn een vliegende start te maken naar een carrière in de infrasector. 

 

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerking in de infrasector tussen het onderwijs (vmbo en mbo), vakopleiding en leerbedrijven waarborgt de instroom van de benodigde vakkrachten bij infrabedrijven in de regio. Het startsein van de samenwerking werd bekrachtigd door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst door de directies van Techniek College Rotterdam, Lentiz | LIFE College en SPG Infra. Maar uiteindelijk draait de samenwerking natuurlijk om de toekomst van de leerlingen. Leerlingen van de Techniekafdeling van het LIFE College waren dan ook aanwezig en overhandigden de samenwerkingsovereenkomst aan de directeuren van de samenwerkende partijen.

" Doorlopende leerlijn vmbo-mbo infrasector in Schiedam-Oost"

Kansen in de infrasector

Lentiz | LIFE College, SPG infra en het Techniek College Rotterdam hebben allen een vestiging in de Schieveste in Schiedam Oost. LIFE College heeft een grote techniekafdeling, waar wordt gestart met een keuzedeel Infra, gefaciliteerd door SPG infra. SPG infra zorgt voor een match met de leerbedrijven en in samenwerking met het Techniek College Rotterdam, kunnen leerlingen hun mbo-diploma in de infrasector halen. Rianne de Graaf, directeur Lentiz | LIFE College: “In de infrasector liggen veel kansen voor onze vmbo-leerlingen. Door leerlingen kennis te laten maken met deze sector, kunnen zij hun talenten ontdekken in een nieuw vakgebied. Door deze samenwerking krijgen onze leerlingen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot goede vakmannen en vakvrouwen, en daar is veel vraag naar in de regio!”