23 juni 2017

Studentenbedrijf Bierbroekie in landelijke finale van Jong Ondernemen

Onderwijs

Ondernemen is één van de pijlers van Het Groene Lyceum. In klas 5 doen de studenten mee aan het mbo-programma van Jong Ondernemen. Ze hebben een jaar de tijd om een studentenbedrijf, een college company op te richten, een product te bedenken, te promoten en te verkopen. In klas 5Ha zijn vier ondernemingen opgericht: LProducts (nieuwe producten gemaakt van oude LP’s) BottleJon (een standaard voor wijnglazen gedragen door 4 wijnflessen) Shine White (schoonmaakmiddel voor sneakers) en BierBroekie (isolerende houder voor koude blikjes)

 

Finale
Vanaf januari konden companies uit het hele land zich inschrijven voor de landelijke competitie. Onze vier studentenbedrijven stonden in april 2017 samen met 60 andere bedrijven uit Zuid-Holland in de regiofinales. Bierbroekie was één van de twaalf mbo-bedrijven die na de vier regiofinales doorgingen naar de Halve finale die op vrijdag 19 mei gehouden is in het hoofdkantoor van ABN-AMRO. En ook daar hebben ze gewonnen! Samen met vier andere mbo-bedrijven mochten ze door naar de Landelijke finale, die maandag 12 juni gehouden werd in het Beatrix theater in Utrecht.  Helaas hebben zij de finale niet gewonnen. De eerste prijs ging naar leerlingen van het Hoornbeeck College in Amersfoort met hun Inizio, een inklapbare koffiebeker.

Topprestatie
Toch is de finale behalen een ware topprestatie, als je rekent dat dit jaar ruim 1000 bedrijven meededen! Bovendien waren onze studenten met 16-17 jaar de jongste deelnemers! De andere bedrijven worden geleid door laatstejaars mbo-studenten die gemiddeld 3 jaar ouder zijn!

Kennismaken met Bierbroekie en hun product? http://bierbroekie.nl/