12 september 2017

Start leesproject “De Weddenschap” bij VMBO LIFE College

Leerlingen van het vmbo van LIFE College gaan een weddenschap aan! Zij gaan hun best doen om in 6 maanden tijd zo veel mogelijk boeken te lezen. De Weddenschap is onderdeel van een grootschalig leesproject van Stichting Leren Lezen.

 

Meerdere vmbo-scholen doen aan de weddenschap mee. Acteur Lennart Timmerman, bekend van de tv-serie Spangas, geeft op 1 november het startsein van De Weddenschap in het LIFE Lab. Twee klassen uit de onderbouw zijn hierbij aanwezig. Na zes maanden, als het project stopt, wordt bekeken welke school de meeste boeken heeft gelezen. De leerlingen van deze school worden dan in het zonnetje gezet. We hopen natuurlijk dat onze leerlingen gaan winnen!

De boeken die de leerlingen hebben gelezen, geven zij door op een speciale website, www.deweddenschap.nl. Leerlingen krijgen video’s toegestuurd van Lennart, waarmee hij hen motiveert. De video’s worden tijdens de lessen Nederlands bekeken. Er wordt ook extra aandacht geschonken aan het lezen.

leesproject