07 november 2017

Voorrondes Skills Heroes

Onderwijs

Donderdag 26 oktober heeft de voorronde plaatsgevonden van Skills Heroes bij de opleiding Business & Management van Lentiz | MBO Westland. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren, waarbij studenten de kans krijgen om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

 

Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt, op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaars van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. Deze wedstrijden vinden plaats in januari. Als onze teams hier winnen mogen ze naar de nationale finale in de Amsterdam Rai. Hier wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers van de mbo-opleidingen en zijn in toenemende mate onderdeel van het onderwijsprogramma. Voor de Business & Management-studenten is het tevens een goede voorbereiding op de proeve van bekwaamheid.

Na een hele dag ploeteren worden door een marketingplan te maken en deze te pitchen aan een driekoppige jury zijn de winnaars bekend! Voor MBO Westland gaan uitkomen in de kwalificatieronde: Carmen Brabander & Sanne Kuyvenhoven en Amy Zwinkels, Sterre Gosen & Inge de Vreeze. Omdat we ontzettend trots op hen zijn en hen alvast succes willen wensen bij de voorbereiding van de volgende ronde hebben we hen verrast met een bloemetje! Zet ‘m op meiden!