10 november 2017

Sollicitatietrainingen voor leerlingen LIFE College

Onderwijs

Op donderdag 2 november kregen de derdejaars vmbo-leerlingen van Lentiz | LIFE College sollicitatietrainingen van in totaal 18 wethouders, directeuren en managers uit de regio Schiedam en Vlaardingen.

 

Daarmee werden zij klaargestoomd om te gaan solliciteren naar een stageplaats of bijbaan. De Llerlingen hadden zelf sollicitatiebrieven en een cv opgesteld. In rollenspellen konden zij een echt sollicitatiegesprek oefenen. Ze kregen feedback van de trainers en van hun mede-leerlingen.

Na afloop ontvingen de leerlingen een certificaat als bewijs van deelname. Zowel leerlingen als trainers waren erg enthousiast. De ochtend werd georganiseerd door JINC en werd mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen. Een waardevolle samenwerking tussen onderwijs en externe partners in de regio.

Stadsomroep Schiedam maakte er een filmpje over dat je hieronder kunt bekijken.