13 november 2017

Geuzencollege staat voor duurzaamheid

Onderwijs

Afgelopen dinsdag 10 oktober was de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag worden vele duurzame activiteiten georganiseerd door particulieren, bedrijven en overheden. Door deze initiatieven wordt een signaal afgegeven dat duurzaamheid noodzakelijk is.

weekvandeduurzaamheidgeroot-2

Het Geuzencollege gaat een stapje verder: de leerlingen van de onderbouw op de vestiging aan de Arij Koplaan te Vlaardingen volgen deze week geen reguliere lessen, maar ondernemen diverse activiteiten in het kader van duurzaamheid.

Begin deze week, maandag 9 oktober, werd gezamenlijk de aftrap gegeven in de aula. Die dag startte ook de doppenactie. De klas die de meeste plastic doppen inzamelt, wint een prijs. Deze actie is tweeledig: de plastic doppen worden gerecycled en per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Tevens kregen de leerlingen die dag voorlichting van WhattP, Greenpeace en Stichting Lawine over duurzame energie, recycling, afval en de plastic soep in de oceanen.

De leerlingen werken gedurende de Week van de Duurzaamheid in hun mentorklas aan een project. Iedere klas koos een onderwerp uit een keur van ‘duurzame’ thema’s, zoals duurzame producten, recycling, elektronisch afval, afval in de natuur, papier, karton of plastic tassen. Over één van deze onderwerpen verzamelen de leerlingen informatie en maken zij een presentatie, die gekoppelde klassen morgen aan elkaar laten zien.

Verder zijn leerlingen bezig met het spotten, in kaart brengen en opruimen van zwerfafval in de wijk en rond het klauterwoud, waar ze zich kunnen uitleven. Ook diverse uitstapjes stonden op het programma, naar onder andere: Nemo, Corpus, het Natuurhistorisch Museum te Rotterdam, Jansen Recycling Group, De Groote Lucht en Hoeve Avondrust aan de Zuidbuurt te Vlaardingen.

Morgen pimpen de leerlingen kunstig een bloempot op met ‘restmaterialen’ en wordt om 13.00 uur de Week van de Duurzaamheid afgesloten met een lunch in de klas. Dan zal tevens de winnaar bekend gemaakt worden van de doppenactie.

Klik ook hier voor het persbericht in de Vlaardinger.