28 november 2017

Spannend sprookje in Floratheater

Onderwijs

De tweedejaars kunstklassen van het Lentiz Floracollege hebben in vier dagen 13 voorstellingen van de musical ‘De Zeven Meisjes van de Maneschijn’ gespeeld. Een van de voorstellingen is ook live via Youtube gestreamd, waarmee de school aandacht vroeg voor het 10-jarig jubileum van de Vereniging van Cultuurprofielscholen in Nederland. Het Floracollege is sinds twee jaar een van de 45 middelbare scholen in Nederland die zich Cultuurprofielschool mogen noemen.

 

De musical was bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar en werd gespeeld in het eigen Floratheater van de school. Ruim 1500 basisschoolleerlingen hebben de voorstellingen bezocht.

De musical is geheel geproduceerd door de leerlingen van de tweedeklas kunstklassen. Dit zijn leerlingen die een meer dan gemiddelde belangstelling hebben voor de kunstvakken, zoals tekenen, handvaardigheid, muziek, dans en drama. Wekelijks hebben zij extra lessen kunst op het rooster, waarin voor deze productie ook gewerkt is aan decors en kostuums voor de voorstelling. Daarnaast worden de extra lessen gebruikt voor activiteiten zoals het bezoeken van tentoonstellingen en voorstellingen of het figureren in televisieseries. De musical is geregisseerd door de dramadocent van de school, Mandy van Winden. Muziekdocent Hans Tobel tekende voor de teksten en de muziek.

Kijk voor meer informatie op: www.floramusical.nl.