Het geld wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek naar kanker bij kinderen van dertien en veertien jaar. Marry Pijl heeft de cheque namens Stichting Kika in ontvangst genomen. Zij vertelde de stagiaires Anelline Vangu-Vangu, IJasmina Aassou, Vihitha Thiruchevam en Vagan Manmedova en hun docenten Annette Wielaard en Sylvia Feldmann dat het onderzoek naar jeugdkanker nu is gecentraliseerd in Utrecht. Het wordt gedaan in een volwaardig onderzoekscentrum waar alle knowhow aanwezig is om een goede stap te zetten om jeugdkanker de wereld uit te helpen.

Theo Werner en RenĂ© Giliemans zijn trots dat zij vijf jaar geleden de kans kregen om de praktijkwinkel Lokaal97 aan de Hoogstraat in Vlaardingen te openen. Theo: “Het Geuzencollege is een school die midden in de samenleving staat. Onze kernwaarden zijn ondernemend en betrokken en met Lokaal97 geven we hier vorm aan. Het belangrijkste doel is dat leerlingen van de opleiding Marketing & Ondernemen hun vaardigheden in de praktijk brengen.” RenĂ© Gillemans vult aan. “Ze leren zo presenteren, etaleren en verkopen: ondernemen in de meest brede zin van het woord. Om de drie maanden wordt een deel van de opbrengst geschonken aan een goed doel.

cheque-lokaal-97