Donderdag 29 maart namen meer dan 200 leerlingen van leerjaar 2 van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum deel aan ‘The Big Challenge’, een Engelse online taalwedstrijd voor leerlingen door heel Europa. Vandaag werd Rachel Talboom uit klas 2B tijdens haar les Engels door haar docente in het zonnetje gezet.

Tijdens de wedstrijd kregen de leerlingen 45 minuten de tijd om 45 vragen te beantwoorden in verschillende categorieën zoals lezen, luisteren, culturele kennis en woordenschat. Had iemand al wat meer kennis dan de ander? Dan was er de mogelijkheid om deel te nemen aan een hoger niveau wat zorgde voor voldoende uitdaging voor alle deelnemers. Voor de Europese en internationale oriëntatie van de school is deze wedstrijd een waardevolle aanvulling vanwege de verdieping in cultuur en internationale vormen van toetsing.

Tijdens de lessen Engels en daarbuiten hebben de leerlingen kunnen oefenen middels een online game platform, speciaal ontwikkeld door de organisatie van ‘The Big Challenge’. Online begon vooraf al een serieuze wedstrijd omdat ook daar de scores werden gepubliceerd per klas, regio en land. Ook zorgde het vooruitzicht om prijzen te winnen voor de nodige motivatie!

In mei 2018 werden de resultaten online bekend gemaakt. In Nederland hebben in totaal 79 scholen en 6.683 leerlingen meegestreden met de Engelse online taalwedstrijd. De score van Rachel Talboom viel op. Zij deed mee in level 2 (mavo/havo niveau), had 2.301 online tegenstanders en haalde desalniettemin de hoogste score van heel Nederland! Een hele bijzondere prestatie en dus alle reden voor haar docente een award ceremony te organiseren. De prijs vanuit de organisatie van ‘The Big Challenge’ is de prijzenbeker ‘National Cup 2018’, een tablet en het volgen van een Cambridge cursus.