Op de dag van de duurzaamheid 2018 organiseerde de gemeente Schiedam samen met Energiek Schiedam, de Bibliotheek Schiedam op Lentiz | LIFE College een inspiratieavond. Hier was een gemêleerd gezelschap te vinden: bedrijven, organisaties, scholen in het po en vo en individuele enthousiastelingen. De avond was gevuld met interessante sprekers, workshops en keuze Energie Bingo.

Binnen Lentiz hebben we al wat duurzame voetstappen gezet; zo zijn LIFE College en het stafbureau al een aantal jaren officieel ‘ groen’ en mogen de groene ECO-schools vlag voeren. In navolging is Lentiz | Reviuslyceum, na jaren ervaring op te doen met afvalscheiding en actieve deelname in de gemeente rondom het thema, ook gestart aan het zevenstappenprogramma van ECO schools richting groene vlag. Dat niet alleen, zij stijgen ook een paar niveautjes door het project meteen op Europees level uit te voeren binnen het Erasmus project AGREE met Hongarije, Griekenland, Frankrijk, Zweden en Nederland. De officiële ECO schools organisaties van de landen zijn tevens betrokken.

globalgoals3

Om hier over te vertellen zijn Danielle van Heck (beleidsadviseur Lentiz) en Joelle de Jong (leerling Reviuslyceum) naar de duurzame avond afgereisd om hun ervaringen te delen. Danielle vertelde over de ervaringen van Lentiz met ECO-schools, maar Joelle maakte pas echt de avond. Zij is het levende voorbeeld van een student led change die iedere school wilde hebben. De zaal hing aan haar lippen terwijl ze vertelde over hoe ze de veggiechallenge heeft bedacht en nu gaat uitvoeren met het ECO-team van de school. Daarna kon de zaal meedoen met een heuse Kahoot over het scheiden van afval. Dat bleek moeilijker dan gedacht! Het werd een echt gespreksstarter! De winnaar ging er vandoor met een vegan Tony Chocolonely reep. Voor herhaling vatbaar!

globalgoals1