Deze hele week gaan ruim 300 eerstejaarsstudenten leren en ondervinden wat internationaliseren betekent. In onze globaliserende wereld is het van belang om oog te hebben voor de internationale context van onderwijs.

Samenwerken

​Studenten leren in deze week hoe ze kunnen communiceren en samenwerken en kunnen reflecteren op internationale vraagstukken. Ze kunnen kiezen uit vier cases waarbij oriëntatie, kennis en vaardigheden worden ontwikkeld. De vraagstukken gaan onder andere over duurzame kleding en hoe je honger op de wereld kan bestrijden. In groepen gaan zij aan de slag en krijgen zij gerichte workshops en excursies aangeboden. Een bekende Westlander presenteert een internationale quiz in het World Horti Center. Aan het eind van de week presenteren de groepen studenten door middel van een pitch hun casus. Een professionele jury beoordeelt en bepaalt welke groepen winnen. Een mooie en leerzame ervaring voor de eerstejaars studenten.

internationaliseringwestland

Waarom internationaliseren?

Internationaliseren is belangrijk voor een kleine open economie zoals de Nederlandse en in het bijzonder van het Westland. Door de geografische ligging van Nederland en onze economische bedrijvigheid is een internationale oriëntatie noodzakelijk. Kennis over andere landen en over onze positie in de wereld was, en is van groot belang. Daar komt bij dat de samenleving diverser wordt en Nederland in toenemende mate met andere landen concurreert op de wereldmarkt, ook als het gaat om het aanbieden van opleidingen. Internationalisering is een belangrijk onderdeel  van het onderwijs en daarom biedt MBO Westland studenten deze week van internationaliseren aan.